daten miljonairs
3 June 2015

Wil jij een bonus wife (zijn)?

Er is weer een heuse trend die misschien wel overwaait naar Nederland: de bonus wife. Vrouwen in Manhattan die een dikke vette bonus uitbetaald krijgen als ze het huishouden goed doen en de kinderen naar behoren presteren op school. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Wednesday Martin.

Wat is een ‘bonus wife’?

In New York krijgen sommige vrouwen een deel van de geldbonus die hun dikverdienende echtgenoot aan het eind van het jaar ontvangt van zijn werkgever. En dan niet een aardigheidje, maar een officieel afgesproken percentage van het geldbedrag. De hoogte van die bonus is daarbij niet alleen gebaseerd op hoeveel geld de man krijgt, maar ook afhankelijk van de prestaties van de vrouw als huismoeder.

Wie zijn die bones wifes?

Deze vrouwen zijn hoogopgeleide dertigers, die veelal gestudeerd hebben aan prestigieuze universiteiten en getrouwd zijn met rijke, machtige mannen, vaak topbankiers. Ooit gaven ze hun baan op om fulltime voor de kinderen te zorgen en hun man te steunen in zijn carrière. Ze hebben een paar kids wonen in Manhattan en kleden zich met dure designkleding die ze betalen van hun bonus.

Nieuwe cultuur

Martin bestudeerde de vrouwen van de Upper East Side en ontdekte dat er een cultuur van krachtige, goed opgeleide vrouwen bestaat die het huishouden doen als een directrice. Hun echtgenoten zijn de kostwinners. Deze vrouwen werkten niet buitenshuis maar brachten al hun tijd door met intensief ouderschap. Ze zorgen ervoor dat hun kinderen verzekerd zijn van het beste onderwijs in de meest prestigieuze scholen.

Wachten op bonus

Martin vertelde in de New York Times dat ze ooit een van de vrouwen met universitair diploma maar zonder baan, hoorde zeggen dat ze moest wachten op haar bonus voor ze een dure tafel kon bestellen bij een evenement.Zo ontdekte Martin het bestaan van de wife bonus.

Eigen prestaties

Deze bonus wordt gebaseerd op de eigen prestaties van de vrouw. Dat kan onder meer gebaseerd zijn op hoe goed ze erin slaagt het budget te beheren of de kinderen in een goede school weet in te schrijven.

Afhankelijk en machteloos

Volgens Martin zijn de deze ‘bonus wifes’ het bewijs dat er in de Verenigde Staten nog steeds een enorme ongelijkheid heerst tussen man en vrouw en dat niet zelden de vrouwen afhankelijk en machteloos zijn.

Iets voor jou zo’n bonus wife (zijn)?

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Liefde voor rijke singles: bij succes betaal je 60.000 euro

Rijk, single en op zoek naar een interessante gelijkgestemde partner? Pier...

Daten met miljonairs gat in de markt

Datingsites en datingapps te over wanneer je als single op zoek...

‘Sugar daddy’ daten: tips voor vrouwen

Wil jij ook een rijke vent aan de haak slaan en...

Kies de juiste man voor je carrière en huishouden

Ben je een vrouw met ambitie en wil je naast carrière...

Bonus als je echt niet werkt op vakantie

Steeds meer bedrijven denken dat het beter is als werknemers af...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie