daten miljonairs

Wil jij een bonus wife (zijn)?

Er is weer een heuse trend die misschien wel overwaait naar Nederland: de bonus wife. Vrouwen in Manhattan die een dikke vette bonus uitbetaald krijgen als ze het huishouden goed doen en de kinderen naar behoren presteren op school. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Wednesday Martin.

Wat is een ‘bonus wife’?

In New York krijgen sommige vrouwen een deel van de geldbonus die hun dikverdienende echtgenoot aan het eind van het jaar ontvangt van zijn werkgever. En dan niet een aardigheidje, maar een officieel afgesproken percentage van het geldbedrag. De hoogte van die bonus is daarbij niet alleen gebaseerd op hoeveel geld de man krijgt, maar ook afhankelijk van de prestaties van de vrouw als huismoeder.

Wie zijn die bones wifes?

Deze vrouwen zijn hoogopgeleide dertigers, die veelal gestudeerd hebben aan prestigieuze universiteiten en getrouwd zijn met rijke, machtige mannen, vaak topbankiers. Ooit gaven ze hun baan op om fulltime voor de kinderen te zorgen en hun man te steunen in zijn carrière. Ze hebben een paar kids wonen in Manhattan en kleden zich met dure designkleding die ze betalen van hun bonus.

Nieuwe cultuur

Martin bestudeerde de vrouwen van de Upper East Side en ontdekte dat er een cultuur van krachtige, goed opgeleide vrouwen bestaat die het huishouden doen als een directrice. Hun echtgenoten zijn de kostwinners. Deze vrouwen werkten niet buitenshuis maar brachten al hun tijd door met intensief ouderschap. Ze zorgen ervoor dat hun kinderen verzekerd zijn van het beste onderwijs in de meest prestigieuze scholen.

Wachten op bonus

Martin vertelde in de New York Times dat ze ooit een van de vrouwen met universitair diploma maar zonder baan, hoorde zeggen dat ze moest wachten op haar bonus voor ze een dure tafel kon bestellen bij een evenement.Zo ontdekte Martin het bestaan van de wife bonus.

Eigen prestaties

Deze bonus wordt gebaseerd op de eigen prestaties van de vrouw. Dat kan onder meer gebaseerd zijn op hoe goed ze erin slaagt het budget te beheren of de kinderen in een goede school weet in te schrijven.

Afhankelijk en machteloos

Volgens Martin zijn de deze ‘bonus wifes’ het bewijs dat er in de Verenigde Staten nog steeds een enorme ongelijkheid heerst tussen man en vrouw en dat niet zelden de vrouwen afhankelijk en machteloos zijn.

Iets voor jou zo’n bonus wife (zijn)?

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.