relatie zoeken

Wil je wel een relatie?

Denk jij dat je geen geluk in de liefde hebt. Probeer je al tijden een leuke man of vrouw aan de haak te slaan en lukt het gewoon niet. Het kan natuurlijk dat je gewoon pech hebt en  de ware echt nog niet op jouw pad geweest is. Maar het kan ook zijn dat het aangaan van een vaste relatie je eigenlijk ook wel spannend lijkt.

Dit kan mogelijk een reden zijn dat je, zonder dat je er bewust van bent, jezelf meer tegen werkt dan je doorhebt als het om een nieuw relatie gaat. Relatie-expert dr. Jane Greer weet hier wel raad mee. Zie onderstaande overdenkingen. Nu jij nog.

1. Praten over je ex

Iedereen weet dat je ex geen goed gespreksonderwerp is voor de eerste date, maar ook daarna moet je zeer voorzichtig omspringen met dat thema. Zelfs al breng je hem of haar in een negatief daglicht, het feit dat je erover praat, wil zeggen dat je er ook nog aan denkt. Je nieuwe vlam krijgt al snel het gevoel dat je niet over je ex heen bent. Een nieuwe relatie heeft een schone lei nodig, dus probeer het los te laten. Doen alsof er nooit een ex geweest is, is ook weer niet de bedoeling. Dat geeft ook te denken.

2. Wees niet te beschikbaar

Je hebt een leuk avondje uit gepland met vriendinnen, maar als hij belt, laat je direct alles vallen en stel je al je plannen bij. Klinkt dit bekend? Je stelt je te beschikbaar op. Laat hem niet over alles beschikken, zeker als je alleen afspreekt op tijdstippen die alleen hem goed uitkomen. Compromissen sluiten is wel goed in een relatie, dus probeer dit vanaf het begin goed in te voeren. Anders kom je er te laat achter wat voor baas de ander is en dan geeft dit weer een teleurstelling.

3. Ga alleen voor een man die beschikbaar is

Hij mag dan nog zo knap zijn, als hij  niet beschikbaar is, kun je hem beter uit je hoofd zetten. Misschien is hij niet single, of komt hij net uit een jarenlange relatie die hij nog moet verwerken. Dergelijke situaties vragen om moeilijkheden. Dit is gewoon niet de prettigste basis om een relatie op te bouwen, dus denk twee keer na.  Jij bent het ook waard het beste te krijgen.

4. Haastige spoed is zelden goed

Haast en spoed is eigenlijk nooit aan te raden, helemaal niet voor relaties. Laat de zaken rustig op  hun beloop. Ben er zeker van dat je nieuwe partner op dezelfde golflengte zit als jij voordat je het over verdere stappen gaat hebben. Je mag het natuurlijk over je toekomstplannen hebben. Maar onderwerpen als trouwen, kinderen krijgen of samenwonen zijn echt onderwerpen die een ander kunnen afschrikken als je pas enkele maanden een vriendschap hebt.

5. Blijf weg van enige sleur

Te snel door willen pakken is niet goed, maar te lang in de zelfde fase blijven hangen is weer het tegenovergestelde. Een nieuwe relatie betekent verandering. Dus is het belangrijk om te voelen dat je oude routines best zou willen aanpassen. Was vrijdagavond je oppasavond, dan kun je ook bedenken dat daar ook verandering in gebracht kan worden. Niet alleen dat blijven doen zoals jij dat al deed.  Ga voor verandering. Plan activiteiten samen. Voorkom dat je al snel bij elkaar op de bank komt te zitten om naar Boer zoekt Vrouw te kijken. Leef het leven. Geniet van je zoektocht naar de ware liefde.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.