Wijs op reis tips

Gezondheid op reis
Ziek worden op reis is de nachtmerrie van iedereen. Met enkele preventieve maatregelen ben je eventuele spelbrekers een stapje voor.

– De medische voorzorgen die je moet treffen, hangen van drie factoren af: je gezondheid, je vakantiebestemming en de manier van reizen. Wacht je een exotische of avontuurlijke vakantie, dan stapt je ruim een maand voor vertrek naar de huisarts of een travelclinic. Een travelclinic verschaft je meteen alle noodzakelijke medische reisinfo en je kunt er ook terecht voor eventuele inentingen.

– Aangezien heel wat schadelijke bacteriën door de mond gaan, vermijdt je zoveel mogelijk rauwkost en vruchten die je zelf niet kunt schillen, ongekookte of ongepasteuriseerde melkproducten, rauwe of onvoldoende gekookte vis, zeevruchten en vlees, roomijs van straatventers, kraanwater en ijsblokjes. Tijdens avontuurlijke reizen moet het drinkwater steevast ontsmet worden. Het kan handig zijn enkele ontsmettingstabletten in uw reisapotheek mee te nemen.

De Serviceapotheek.nl is een samenwerking tussen een groot aantal apotheken. Hier vind je informatie over de vaccinaties inclusief de prijzen.

 

Weer en klimaat
Reizen in de tropen tijdens de natte moesson kan een bedorven vakantie betekenen, terwijl als je reist in droge periodes er geen grasprietje meer te bespeuren valt. Ook voor alle andere bestemmingen is het raadzaam om even het weer te checken voor je op reis gaat.

Op CNN.com kun je een uitgebreide weersvoorspelling krijgen van de komende vier dagen van vrijwel elke belangrijke plaats ter wereld. Je kunt hier ook weerkaarten bekijken en wereldtijden checken. Echt een aanrader!

Vrouwen alleen op reis
Het reizen in de meeste (ontwikkelings)landen levert voor vrouwen nauwelijks problemen op. Je wordt af en toe nagefloten of geroepen, maar tot grove handtastelijkheden of lichamelijk geweld komt het bijna nooit. Voor al te oprdingerige types doet een “trouwring” en de mededeling dat je man ergens wacht meestal wonderen!

Het is vaak in de islamitische landen en gebieden waar vrouwen hun lichaam van top tot teen bedekken opgepast om in je shorts of mouwloze t-shirts rond te lopen. Denk niet even wat taboe’s te doorbreken, als je de wereld wilt veranderen is dit niet de juiste manier! Heb dus respect voor deze gebruiken en hou je aan de regeltjes.
Tips en trucs voor en verhalen van vrouwen op reis lees je bij Journeywoman.com

Risico’s op reis

Welke risico’s loop je waar als reiziger? Ook is het handig om te weten of er een negatief reisadvies van kracht is voor het land van jouw keuze.

Je kunt het zo gek niet bedenken, maar vrijwel alle risico’s die je loopt als je op reis bent worden hier uitvoerig en niet zonder ironie dan wel humor belicht. Ook tref je hier een lijst met risicolanden aan. Comebackalive.com

Deze site is eigenlijk voor Amerikanen, maar zeker de moeite waard omdat Nederland trager is met het uitroepen van een negatief reisadvies. Traveldocs.com

Voorkom diefstal
Laat je bagage nooit onbeheerd achter. Zelfs in een afgesloten hotelkamer is het in sommige landen raadzaam je koffer op slot te doen. Anders zal de reisverzekering oordelen dat je nalatig bent geweest en niet uitkeren. Laat in ontwikkelingslanden zelfs geen was drogen aan een waslijn, vooral niet ’s nachts. Laat ook je schoenen niet buiten je kamer staan. Voor een volledig preventief overzicht en meer tips over geld en bagage kijk je bij Travelmarker.nl

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten