ware liefde
16 August 2016

Wij geloven in ware liefde

De ruime meerderheid van de Nederlanders gelooft in ‘ware liefde’. Het is toch ook een mooi idee dat er op deze wereld maar één, of hooguit een paar, liefdespartners rondlopen bij wie we het gevoel hebben dat diegene echt voor ons is gemaakt. Dat blijkt uit onderzoek door Psychologie Magazine.

Geloof in ware liefde

Ware liefde, daar zijn de meningen over verdeeld. Dat dachten ze ook bij Psychologie Magazine dus zijn ze een onderzoek gaan uitvoeren om te kijken hoe we daar nu echt tegen aan kijken. Sceptisch of met overtuiging?
Vijfhonderd mensen,  representatief voor alle Nederlanders, hebben online een vragenlijst in gevuld over hun ideeën met betrekking tot de liefde.

Belangrijkste uitkomsten uit liefdesonderzoek

1. Bijna de helft van de mensen gelooft dat het mogelijk is om direct op iemand verliefd te worden, zelfs nog voordat je met diegene hebt gepraat. Mannen geloven dat wat vaker dan vrouwen. Ruim een derde van de Nederlanders is weleens verliefd geworden op het eerste gezicht.

2. Vrouwen hebben vaker het idee dat er slechts één soulmate voor hen rondloopt. Mannen denken dat er een paar ware liefdes kunnen zijn. Van alle Nederlanders zegt ruim 2 op de 3 zijn of haar ware liefde te hebben gevonden en nu een relatie te hebben met diegene.

3. Realistisch blijven we wel. Eén op de vier is slechts van mening dat een liefdesrelatie vooral van zelf gaat. Zes van de tien zeggen daarentegen tijdens een relatie weleens het gevoel te hebben gehad dat die relatie helemaal vanzelf ging en dat ze er bijna niet aan hoefden te werken.

4. Ruim de helft  is ervan overtuigd dat liefde alle praktische problemen kan overwinnen, zoals geldproblemen, fysieke afstand of conflicten over werk of kinderen. Vrouwen geloven dat wat vaker dan mannen

Wij zijn behoorlijk romantisch

De uitkomsten van het onderzoek van Psychologie Magazine laten zien dat wij als ‘nuchtere’ Nederlanders al met al behoorlijk romantisch zijn. Dat is best goed nieuws. Het blijkt namelijk uit wetenschappelijk onderzoek dat mensen die een sterk geloof hebben in romantiek, zoals het bestaan van de ware liefde, over het algemeen betere relaties hebben.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Met grootste liefde wordt meestal niet getrouwd

Het klinkt niet erg romantisch maar een huwelijkspartner kiezen we niet...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

Tips voor (een virtuele) Valentijnsdag

Uit onderzoek van Bumble blijkt dat 90% van de mensen denkt...

Single vijftigplusser gelooft nog steeds in de ware liefde

Single vijftigplussers geloven nog steeds in de ware liefde en denken...

Ware liefde bestaat en zo herken je hem!

Wie is die ware liefde dan? Waar herken je hem of haar aan?

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

advertentie