wifi wereld vliegvelden

WiFi in de lucht: dit kost het

Wat kost het als je tijdens je vlucht een uurtje op het wereldwijde web wilt surfen? Reiszoekmachine KAYAK.nl analyseerde onlangs de wifi-prijzen in de lucht bij verschillende luchtvaartmaatschappijen en zette de goedkoopste opties op een rij. Voor passagiers die ook tijdens een vliegreis graag in contact blijven met de buitenwereld, biedt wifi aan boord een perfecte uitkomst.

Surf gratis

Hoewel de meerderheid van de luchtvaartmaatschappijen kosten in rekening brengt voor het gebruik van wifi tijdens de vlucht, biedt een aantal partijen gratis wifi aan onder bepaalde voorwaarden. Norwegian Air is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die alle reizigers gratis gebruik laat maken van wifi aan boord. Dit in tegenstelling tot Aer Lingus en Turkish Airlines, die alleen gratis internet verstrekken aan passagiers in de Business Class. Voor reizigers die een EuroBonus Gold of Diamond-lidmaatschap hebben of vliegen met SAS Plus en SAS Business, heeft SAS Scandinavian Airlines gratis wifi als extra. Bij Emirates betalen passagiers niet voor de eerste 10 MB data in de lucht, daarna wordt ervoor 500 MB 0,94 euro in rekening gebracht. Qatar Airways biedt passagiers het eerste kwartier gratis wifi aan.

Nederlandse airline

Passagiers die vliegen met KLM kunnen ook genieten van wifi aan boord. Een uur in de lucht surfen op het internet kost 10,95 euro; voor 24 uur wifi aan boord wordt 19,95 euro gevraagd. In 2016 sprak KLM de wens uit alle vliegtuigen die lange afstanden vliegen in 2017 met wifi te willen uitrusten.

Reizigers die liever flexibel internet gebruiken, kunnen zogenoemde databundels in de lucht aanschaffen. De meest betaalbare bundel wordt aangeboden door Air Berlin, namelijk 20 Mb voor 4,90 euro. Thai Airways en Aeroflot rekenen beiden 4,70 euro voor 10 MB. De kosten van 10 MB bij SriLankan Airlines zijn aanzienlijk hoger, namelijk 14,73 euro. Passagiers die een grotere databundel in de lucht willen, dienen dit aan te geven en betalen de overeenkomstige prijs. Zo betalen reizigers volgens het onderzoek bij Aeroflot  37,87 euro voor 100 MB en bij THAI Airways 33,17 euro

Onbeperkt surfen

Reizigers die tijdens de vlucht langer dan een uur willen internetten, krijgen waar voor hun geld bij SAS Scandinavian Airlines: 6,00 euro voor wifi aan boord, wanneer er binnen Europa wordt gevlogen. Aer Lingus biedt ook een aantrekkelijk uurtarief voor wifi aan boord: 7,95 euro. En ook American Airlines en Iberia bieden voordelige opties; voor een uur wifi in de lucht betalen passagiers 8,99 euro bij deze airlines. Voor passagiers die het liefst 24 uur per dag online zijn, wordt een tarief van 29,99 euro gerekend. Bij Lufthansa betaalt men 17,00 euro voor passagiers die de hele vlucht wifi willen hebben. Dit is bijna de helft goedkoper dan bij eerder genoemde maatschappijen. Voor een uur wifi aan boord betalen passagiers bij Lufthansa 9,00 euro.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!