Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
blije mensen door interacties
20 februari 2019

Wie doet het?

KRO-NCRV presenteert het nieuwe programma Wie doet het?. In dit programma vertellen BN’ers aan twee deelnemende teams hoe seks & daten er bij hen aan toe is gegaan, toen zij in hun eerste ontluikende seksuele fase zaten. Welk verhaal bij welke BN’er hoort, moeten de teams raden. Wie doet het? wordt gepresenteerd door Jan Kooijman en is vanaf half april te zien op NPO 3.

In een wereld waarin iedereen een muisklik verwijderd is van porno, zou je verwachten dat jongeren vroeger dan ooit met seks beginnen. Maar dat is niet het geval. Opgroeien in een online cultuur vol hyperseksualiteit zorgt er vooral voor dat jongeren voorzichtig zijn voor offline intimiteit en juist steeds later met seks beginnen.

Jan Kooijman: “Ik kijk enorm uit naar Wie doet het?. Dat de BN’ers zo open durven te zijn over hun eerste stappen op het gebied van seks en daten waardeer ik zeer. Ik hoop dat het de deelnemers, die zich kwetsbaar opstellen, zal uitnodigen om ook op een open manier met mij het gesprek aan te gaan over hun eigen ervaringen.’’

 Kennis over seksualiteit daalt

Volgens Rutgers, kenniscentrum seksualiteit, voelen jongeren veel druk om niet af te gaan. Social media versterken het beeld dat je mooi en succesvol moet zijn, en je blunders liggen al snel op straat. Bovendien is de kennis van seksualiteit, voortplanting en soa’s gedaald ten opzichte van 6 jaar geleden. Jongeren geven aan dat ze over sommige onderwerpen les krijgen op school, maar dat ze eigenlijk veel meer behoefte hebben aan informatie over seksuele grensoverschrijding, seksuele diversiteit, seksueel plezier en hoe om te gaan met seks op social media.

Jochem de Jong, Mediadirecteur KRO-NCRV: ‘’Wij willen met onze programma’s mensen in de samenleving met elkaar verbinden. Wie doet het? is bij uitstek een prikkelend programma waarbij KRO-NCRV het gesprek opent met jongeren over seksualiteit en intimiteit.’’

Deelnemers gezocht

KRO-NCRV is nog op zoek naar deelnemers. Vind jij het geen probleem om over seks te praten samen met een van je vrienden, broer of zus, en ben je tussen de 19 en 25 jaar? Meld je dan aan voor Wie doet het? door te mailen naar wiedoethet@kro-ncrv.nl.

Wie doet het?, vanaf half april bij KRO-NCRV op NPO 3.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Een op twaalf Nederlanders ongelukkig in relatie

Maar liefst acht procent van de Nederlanders is ontevreden over hun...

Mensen die emoji’s gebruiken meer dates en vaker seks

Veelvuldig gebruik van emoji’s met potentiële dates is zelfs gekoppeld aan...

Dit zijn de 4 meest voorkomende oorzaken van een scheiding

Is scheiden hot hip & happening? Er worden tegenwoordig zelfs heuse...

Senioren volop actief in de liefde

Senioren in Nederland zijn volop actief in de liefde. Ze geven...

Zo overleef je de examenreis van je zoon of dochter

Zon, zee, zuipen? Veel ouders blijven nagelbijtend achter nu de examens...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

advertentie