foto ogen

Wie ben je en wie zoek je?

In het echte leven je vriend voor het leven vinden is een hele kluif. Vroeger kon je iemand in het café tegen het lijf lopen, maar kom jij nog in een kroeg? En wanneer je al iemand spontaan tegen het lijf loopt, dan moet deze persoon ook maar net sportief zijn en graag reizen, net als jij. Dan maar online proberen een partner te vinden.

Geen tijd te verliezen

Het vinden van een partner gaat tegenwoordig vaak online. Je wilt toch niet al je kostbare uren in een donker café gaan zitten wachten om mogelijk in gesprek te gaan met iemand, waarvan je twee uur later en drie wijntjes verder moet constateren dat het helemaal niet jouw type is. Dus geen tijd te verliezen, we gaan online.

Jezelf online aanbieden

Maar zonder goed profiel kun je die leuke man of vrouw alleen op je buik schrijven, dan wordt het helemaal niets. Jezelf online aanbieden is net als een advertentie plaatsen. Met als kop Kies Mij. Net als voor ieder ander product wat je te koop aanbiedt moeten geen spelfouten staan, niet vol staan van clichés en de foto moet goed zijn.

Profiel bepalend voor de match

Op het scherm verschijnen een scala aan potentiële partners. Je stort je dan op hun profielen en aan de andere kant van het scherm gebeurt dat vice versa. De kans op een succesvolle match hangt grotendeels af van de profielen. Laat daar nu juist heel weinig aandacht aan besteed worden. “Het komt vast wel goed met een paar leuke foto’s en wat steekwoorden,” wordt vaak gedacht.

Profielen vaak erbarmelijk slecht

Een datingcoach van Relatieplanet vindt veel profielen erbarmelijk slecht. Hij constateert dat mensen vaak te bescheiden en verlegen zijn. Je moet durven opvallen en uit durven steken boven de anderen en daar ontbreekt het vaak aan. Je moet eruit springen om gelezen te worden. Deze coach adviseert je profiel professioneel te laten aanpakken. Wanneer je een mooie baan wilt, dan zorg je ook voor een goede elevatorpitch. In zo’n korte pitch is het de kunst jezelf kort en krachtig en op een lucratieve manier onder de aandacht te brengen. Het gaat erom jezelf aantrekkelijk te maken en te laten zien waar jouw kracht zit.

Veel profielen eenheidsworst

Een kijkje langs datingsites laat al snel zien dat  de meeste profielen allemaal eenheidsworsten zijn. Iedereen is sociaal, sportief, heeft humor, houdt van stedentrips, zoekt een maatje en ze houden van vrolijkheid. Countrymanager van Parship geeft aan dat een onderscheidende profieltekst van groot belang is. Ben zo specifiek mogelijk in je omschrijving. Kies niet te veilig, want originaliteit wordt zeer op prijs gesteld. Veel mensen haken af als ze fantasieloze teksten lezen, die bijna gekopieerd lijken te zijn. Een profiel is slechts een begin, pas na chatten en bellen weet je of de eerste indruk klopte en of er een klik is.

500 datingsites ter beschikking

In je profiel liegen over je leeftijd en gewicht, dat is niet handig, omdat je later meteen door de mand valt. In je tekst vertellen wat je aan je ex niet leuk vond en dat je nu opzoek bent naar iemand die dergelijke eigenschappen niet vertoont, dit oogt enkel negatief. Van de drie miljoen alleenstaande Nederlanders is de helft actief op zoek naar een partner. 500 datingsites staan tot hun beschikking, daar ligt de moeilijkheid niet, maar wel in het opstellen van een profiel. De tekst die als het ware je cv is voor de datingmarkt.

Openhartig is spannend

Wat moet een profiel wel bevatten? Humor is noodzakelijk. Eerlijkheid wordt ook altijd gewaardeerd. Het is moeilijk te voorkomen dat je profiel een bestellijst wordt, omdat het vaak een lijst van eisen is waaraan iemand moet voldoen in jouw visie. Wees niet te algemeen, dan valt de tekst bij niemand op. Jij wilt dat van jouw toekomstige partner de interesse gewekt wordt, dus daar moet je je op richten. Wie ben je echt en naar wie ben je op zoek? Openhartig zijn is spannend, omdat je ook afgewezen kunt worden. En toch loont het de moeite. Via datingsites ontstaan bijna 1 op de 5 nieuwe relaties.

Onderschat profielfoto niet

Naast een tekst is een profielfoto ook van cruciaal belang. Onderschat niet de kracht van het gekozen beeld. Mannen willen sportief of met een vrouw op de foto. Vrouwen daarentegen socialer met een glas wijn en vriendinnen en collega’s. Ook zegt een groepsfoto weinig, een zonnebril die je ogen doet verdwijnen of gezicht dat wegkijkt roept ook alleen maar ergernis op. Wat te denken van een onscherpe, wazige foto. Als je aan dit facet niet veel aandacht besteed hoeveel aandacht zul je dan hebben voor een relatie?

Foto neutraal en tekst creatief

Vrouwen die op de foto hun  hond of kat knuffelen én vrouwen met kinderen, dat valt niet in de smaak. Die kinderen gaan toch ook niet mee op date. Een selfie gemaakt in de spiegel wordt vaak ook als meest fantasieloos beoordeeld. Plaats een foto die vrij neutraal is, niet te grappig, niet te geposeerd, geen vakantiekiekje. Denk er gewoon even twee tellen over na, net als over je tekst. Schrijf die en leg hem een dagje weg. Je kunt het ook door iemand laten beoordelen, bijvoorbeeld door een broer of een zus, om te kijken of die jou erin herkennen. Je moet jezelf niet te serieus nemen, maar beetje zelfrelativering is niet verkeerd. Een mate van creativiteit ten toon spreiden werkt vaak goed.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.