whatsapp vanaf wc

WhatsApp-etiquette tijdens het daten

Nederlandse mannen kunnen een een sexy berichtje na de eerste date wel waarderen, vrouwen lopen hier een stuk minder warm voor. Dit blijkt uit onderzoek van datingservie Lexa.nl onder 1000 Nederlandse singles.

Het is ook lang niet meer zo dat mannen per se het eerste berichtje moeten sturen na een geslaagde eerste date. Voor bijna driekwart van de singles maakt het niet uit wie het eerste berichtje stuurt, al hoopt 3 op de 10 vrouwen toch stiekem dat hun date de eerste stap zet. Shocking: 50% van de mannen vindt het leuk om na de eerste date al een ‘ik hou van je’ via WhatsApp te krijgen!

Blauwe vinkjes aan; reageer binnen een dag

Timing is key als het gaat om een succesvol vervolg van je eerste date. Zowel mannen als vrouwen verwachten binnen een dag een berichtje na de eerste date (80%), 28% ziet het liefst al binnen het uur een berichtje op hun telefoon verschijnen. Wacht dus niet te lang met reageren: 60% van de singles verwacht uiterlijk de volgende dag een antwoord. 1 op de 3 vindt een reactie binnen een week ook nog acceptabel. Ziet een vrouw dat haar date het berichtje heeft gelezen maar er wordt niet gereageerd, dan ervaart ruim 40% dat toch als tegenslag. Emoties die het bij vrouwen oproept zijn: verdrietig, hopeloos, boos of zelfs wraakzuchtig.

Sexting: mannen houden er wel van!

Niet alleen de timing van het berichtje en de reactie is belangrijk na een eerste date. Ook de inhoud van het berichtje kan je kans op een tweede date maken of breken. Hier liggen de verwachtingen van vrouwen en mannen ver uit elkaar. Berichtjes als ‘pak een taxi en kom nog even bij me langs’, ‘ik durf te wedden dat jij er naakt fantastisch uitziet’ of gewoon ‘seks’ wordt door de helft van de heren positief ontvangen. Bij de 90% van de vrouwen zijn zulke berichten een afknapper. Met ‘ik hoop je snel weer te zien’ zit je altijd goed, bijna 85% van de singles vindt dit leuk om te krijgen na een date. Ben je op date geweest met een man en was het liefde op het eerste gezicht? Stuur gerust ‘Ik hou van je’, 50% kans dat hij het leuk vindt om te lezen

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam