Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
whatsapp vanaf wc
26 februari 2018

WhatsApp-etiquette tijdens het daten

Nederlandse mannen kunnen een een sexy berichtje na de eerste date wel waarderen, vrouwen lopen hier een stuk minder warm voor. Dit blijkt uit onderzoek van datingservie Lexa.nl onder 1000 Nederlandse singles.

Het is ook lang niet meer zo dat mannen per se het eerste berichtje moeten sturen na een geslaagde eerste date. Voor bijna driekwart van de singles maakt het niet uit wie het eerste berichtje stuurt, al hoopt 3 op de 10 vrouwen toch stiekem dat hun date de eerste stap zet. Shocking: 50% van de mannen vindt het leuk om na de eerste date al een ‘ik hou van je’ via WhatsApp te krijgen!

Blauwe vinkjes aan; reageer binnen een dag

Timing is key als het gaat om een succesvol vervolg van je eerste date. Zowel mannen als vrouwen verwachten binnen een dag een berichtje na de eerste date (80%), 28% ziet het liefst al binnen het uur een berichtje op hun telefoon verschijnen. Wacht dus niet te lang met reageren: 60% van de singles verwacht uiterlijk de volgende dag een antwoord. 1 op de 3 vindt een reactie binnen een week ook nog acceptabel. Ziet een vrouw dat haar date het berichtje heeft gelezen maar er wordt niet gereageerd, dan ervaart ruim 40% dat toch als tegenslag. Emoties die het bij vrouwen oproept zijn: verdrietig, hopeloos, boos of zelfs wraakzuchtig.

Sexting: mannen houden er wel van!

Niet alleen de timing van het berichtje en de reactie is belangrijk na een eerste date. Ook de inhoud van het berichtje kan je kans op een tweede date maken of breken. Hier liggen de verwachtingen van vrouwen en mannen ver uit elkaar. Berichtjes als ‘pak een taxi en kom nog even bij me langs’, ‘ik durf te wedden dat jij er naakt fantastisch uitziet’ of gewoon ‘seks’ wordt door de helft van de heren positief ontvangen. Bij de 90% van de vrouwen zijn zulke berichten een afknapper. Met ‘ik hoop je snel weer te zien’ zit je altijd goed, bijna 85% van de singles vindt dit leuk om te krijgen na een date. Ben je op date geweest met een man en was het liefde op het eerste gezicht? Stuur gerust ‘Ik hou van je’, 50% kans dat hij het leuk vindt om te lezen

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Haar- en make-up tips voor een eerste date

Een goede eerste indruk is alles. Met deze haar- en make-up...

5 tips voor een originele eerste date

Bij een eerste date denk je al snel aan het klassieke...

De beste keus voor een eerste date

Je bent al een tijd met iemand aan het praten, mailen,...

Eerste afspraakje in een chique restaurant? Maak indruk met goede tafelmanieren

Het is een gruwel en afknapper voor menig single. Een eerste...

Die beroemde eerste indruk is een kwestie van seconden

Wist je dat je slechts een tiende van een seconde nodig...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie