Werkvloer broeinest voor relaties

10-02-2006 – Werkvloer broeinest voor relaties

De werkvloer is behalve een ideale ontmoetingsplaats ook een perfect broeinest voor nieuwe, vaak verboden, relaties.

Gevoelens van liefde en lust tieren welig en collega’s knopen zeer frequent heimelijke verhoudingen met elkaar aan. Dat blijkt uit een recent gehouden onderzoek door online magazine Singlessite.nl. Maar liefst 71 procent van de ondervraagden laat weten wel eens een relatie te hebben gehad met een collega.

Geheime verhouding
Dat de begeerde collega in veel gevallen al verwikkeld is in een andere relatie blijkt voor geen van beiden een beletsel. Zo’n 40 procent laat weten dat de bewuste collega al in een relatie verwikkeld was. Het geheim houden van een dergelijke affaire binnen de werkkring blijkt niet altijd eenvoudig. Een derde zegt te weten dat een deel van de collega’s op de hoogte was van de relatie, en bij 13 procent was dit zelfs het gehele bedrijf. Haast onnodig om te vermelden dat deze koppels hierdoor automatisch voer worden voor het roddelcircuit. Van alle geënquêteerden weet 36 procent dan ook zeker dat er binnen het bedrijf over hen werd geroddeld.

Geslachtsverkeer niet uitgesloten
Seksuele impulsen blijken moeilijk te bedwingen als men verliefd is. Zeker als de bron van deze gevoelens dagelijks in de directe nabijheid verkeert. Dit resulteert dan ook geregeld in gewenste intimiteiten op de werkvloer. Van alle ondervraagden geeft 12 procent aan wel eens intiem te zijn geweest in de vorm van knuffelen. Anderen gaan nog een stapje verder en maken zich schuldig aan tongzoenen of het verrichten van seksuele handelingen. Zo’n 6 procent laat zelfs weten geslachtsverkeer te hebben gehad in de baas zijn tijd.

Bedrijfsuitje risicovol
In tegenstelling tot wat misschien wordt aangenomen, zijn overwerk en het geregeld bezoeken van congressen beslist geen situaties waar de liefde tussen collega’s snel opbloeit. Meer kans maakt men al tijdens de beroemde bedrijfsborrel of het bedrijfsuitje. Maar de meeste romances komen voort tijdens het werken zelf want bijna de helft vertelt dat de relatie op deze manier is ontstaan.

De baas anno 2006
Het klassieke scenario van de baas die rommelt met zijn secretaresse is anno 2006 nog niet helemaal achterhaald. Hoewel meer dan de helft zegt ten tijde van de relatie een gelijkwaardige positie binnen het bedrijf te hebben bekleed, geldt voor zo’n 23 procent toch nog dat de bewuste collega een leidinggevende of ondergeschikte positie had. De effecten van een dergelijke relatie op de werkprestaties wordt door ruim een derde als overwegend positief ervaren. Met plezier naar het werk gaan, een grotere motivatie en elkaar veel kunnen zien zijn volgens hen de grote voordelen. Voor 12 procent heeft de relatie juist een negatieve lading. Voorbeelden die worden genoemd zijn: stiekem moeten doen, ontslag kunnen krijgen en in een problematische situatie terecht komen als de relatie voorbij is.

Relatieduur
Relaties die op het werk ontstaan zijn meestal niet van blijvende aard. Bijna de helft van deze relaties strandt binnen het eerste jaar. Desondanks hebben deze cijfers weinig invloed op de wensen en het ideaalbeeld van relaties op de werkvloer. Maar liefst 26 procent laat weten best opnieuw een relatie te willen aangaan met een collega. Van de nu nog onervaren ondervraagden laat 15 procent weten zeker open te staan voor een dergelijke relatie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten