Werkvloer blijft broeinest voor relaties

Werkvloer blijft broeinest voor relaties
Seks onder de baas zijn tijd neemt toe

Anno 2010 blijkt de werkvloer nog altijd een broeinest voor relaties. Ruim tweederde van de singles knoopt wel eens een verhouding aan met een collega. In 41 procent van de gevallen gaat het om een verboden relatie omdat de persoon in kwestie gebonden is. Opmerkelijk is te noemen dat het aantal verliefde collega’s dat seks heeft onder werktijd binnen vier jaar is gestegen van 6 naar 11 procent. Dit blijkt uit eerdere cijfers en recent onderzoek van Online Magazine Singlessite.nl.

Geheim & Gebonden
Relaties op de werkvloer tieren nog altijd welig. Zo’n 71 procent van de singles begint wel eens een verhouding met een collega. Gevoelens van verliefdheid beperken zich niet alleen tot de beschikbare vrijgezellen op de werkvloer. Bij maar liefst 41 procent is er sprake van een geheime affaire omdat de persoon in kwestie al bezet is. Absolute geheimhouding is dan ook vaak wenselijk, maar niet altijd uitvoerbaar. Ruim een derde van de ondervraagden zegt te weten dat men van de relatie op de hoogte is en dat er door collega’s wordt geroddeld.

Zoenen & Seks
Opmerkelijk is te noemen dat men zich letterlijk steeds vrijer gaat gedragen als het gaat om intimiteiten op de werkvloer. Uit eerder onderzoek van online magazine Singlessite.nl in 2006 bleek dat 6 procent zich schuldig maakte aan geslachtsverkeer in de baas zijn tijd. Een krappe vier jaar later is dit percentage gestegen naar 11 procent. Een overige 7 procent beperkt zich ‘slechts’ tot seksuele handelingen onder werktijd en het aantal verliefden dat het houdt bij stiekem knuffelen en tongzoenen is met 23 procent gelijk gebleven.

Werktijd & Vonk
De eerste kriebels van verliefdheid ontstaan nog steeds het vaakst tijdens het reguliere werk. Zo’n 45 procent zegt verliefd te zijn geworden door veelvuldig met elkaar samen te werken. Beduidend minder nieuwe liefdesrelaties ontstaan er tijdens het overwerken of bedrijfsborrels (14%). Ook tijdens bedrijfsuitjes slaat de vonk zelden over (5%). Samen naar een congres wekt nauwelijks verliefde gevoelens op, want slechts 1 procent begint hier een relatie met een collega.

Herhaling & Verbod
Een groot deel van de ontstane relaties op de werkvloer is geen lang leven beschoren. Zo’n 36 procent heeft een houdbaarheidsdatum van minder dan een half jaar. Toch zou ruim een derde van alle ondervraagden graag opnieuw een relatie met een collega aangaan. Een kwart vindt zelfs dat zo’n verhouding een positief effect heeft op de werkprestaties. Op de vraag of werkgevers relaties tussen collega’s mogen verbieden met het oog op eventuele negatieve gevolgen voor de werksfeer antwoordde 24 procent met een volmondig ja.

Aan dit onderzoek deden 520 singles mee. De M/V verdeling was: 40% mannen en 60% vrouwen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten