daten december coach

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.

Achterhaald

Daten met een leuke man of vrouw die zonder werk zit vormt in 81 procent van de gevallen geen belemmering om afspraakjes te blijven maken en te zien of het tot een echte relatie kan komen. Een kleine minderheid (19%) vindt daten met iemand zonder werk echt totaal onaantrekkelijk. De tijd dat de man de kostwinner moet zijn in een relatie is volgens 65 van de ondervraagde singles achterhaald. Financiële afhankelijkheid van een partner wordt door 88 procent als vervelend en onacceptabel beschouwd.

Eerlijk en onzeker

74 procent van de singles die zonder werk zitten en actief zijn op de datingmarkt komen daar eerlijk voor uit. 62 procent van hen zelfs al meteen tijdens de eerste date. Een beetje onzeker worden de singles wel van hun werkloze bestaan. Van de single mannen heeft 34 procent het gevoel te worden afgewezen tijdens het daten om dat ze werkloos zijn. Bij de single vrouwen is dit 32 procent.

Eisen toekomstige partner

Opmerkelijk is dat als het puntje bij paaltje komt en er sprake is van een serieuze relatie in wording de verwachtingen iets anders komen te liggen. Van alle ondervraagde singles zegt iets meer dan de helft dat een vaste baan een vereiste is bij zijn of haar toekomstige partner. Op het moment van het onderzoek had 53 procent van de singles een vaste baan voor onbepaalde tijd.

Aan dit onderzoek deden 755 singles mee waarvan 61 procent vrouw en 39 procent man. Bijna 60% is HBO of hoger opgeleid. 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!