daten december coach

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.

Achterhaald

Daten met een leuke man of vrouw die zonder werk zit vormt in 81 procent van de gevallen geen belemmering om afspraakjes te blijven maken en te zien of het tot een echte relatie kan komen. Een kleine minderheid (19%) vindt daten met iemand zonder werk echt totaal onaantrekkelijk. De tijd dat de man de kostwinner moet zijn in een relatie is volgens 65 van de ondervraagde singles achterhaald. Financiële afhankelijkheid van een partner wordt door 88 procent als vervelend en onacceptabel beschouwd.

Eerlijk en onzeker

74 procent van de singles die zonder werk zitten en actief zijn op de datingmarkt komen daar eerlijk voor uit. 62 procent van hen zelfs al meteen tijdens de eerste date. Een beetje onzeker worden de singles wel van hun werkloze bestaan. Van de single mannen heeft 34 procent het gevoel te worden afgewezen tijdens het daten om dat ze werkloos zijn. Bij de single vrouwen is dit 32 procent.

Eisen toekomstige partner

Opmerkelijk is dat als het puntje bij paaltje komt en er sprake is van een serieuze relatie in wording de verwachtingen iets anders komen te liggen. Van alle ondervraagde singles zegt iets meer dan de helft dat een vaste baan een vereiste is bij zijn of haar toekomstige partner. Op het moment van het onderzoek had 53 procent van de singles een vaste baan voor onbepaalde tijd.

Aan dit onderzoek deden 755 singles mee waarvan 61 procent vrouw en 39 procent man. Bijna 60% is HBO of hoger opgeleid. 

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!