daten december coach

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.

Achterhaald

Daten met een leuke man of vrouw die zonder werk zit vormt in 81 procent van de gevallen geen belemmering om afspraakjes te blijven maken en te zien of het tot een echte relatie kan komen. Een kleine minderheid (19%) vindt daten met iemand zonder werk echt totaal onaantrekkelijk. De tijd dat de man de kostwinner moet zijn in een relatie is volgens 65 van de ondervraagde singles achterhaald. Financiële afhankelijkheid van een partner wordt door 88 procent als vervelend en onacceptabel beschouwd.

Eerlijk en onzeker

74 procent van de singles die zonder werk zitten en actief zijn op de datingmarkt komen daar eerlijk voor uit. 62 procent van hen zelfs al meteen tijdens de eerste date. Een beetje onzeker worden de singles wel van hun werkloze bestaan. Van de single mannen heeft 34 procent het gevoel te worden afgewezen tijdens het daten om dat ze werkloos zijn. Bij de single vrouwen is dit 32 procent.

Eisen toekomstige partner

Opmerkelijk is dat als het puntje bij paaltje komt en er sprake is van een serieuze relatie in wording de verwachtingen iets anders komen te liggen. Van alle ondervraagde singles zegt iets meer dan de helft dat een vaste baan een vereiste is bij zijn of haar toekomstige partner. Op het moment van het onderzoek had 53 procent van de singles een vaste baan voor onbepaalde tijd.

Aan dit onderzoek deden 755 singles mee waarvan 61 procent vrouw en 39 procent man. Bijna 60% is HBO of hoger opgeleid. 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!