Tinder

Werking dating-app Tinder niet altijd even duidelijk

Je zou toch denken; het is simpel. Je swipet naar links, of naar rechts wanneer je datingapp Tinder gebruikt. Toch blijkt uit een analyse dat nogal wat Nederlanders kampen met uiteenlopende vragen over Tinder. Dit kwam naar voren door een onderzoek van online marketingplatform SEMrush .

Hoe werkt Tinder?

Vooral het gebruik van Tinder is lang niet voor iedereen even duidelijk. Ongeveer 1.900 keer per maand wordt op Google gevraagd: ”Hoe werkt Tinder?”. Dit zijn waarschijnlijk mensen die zich oriënteren op een dating-app en willen daarom weten hoe het eigenlijk werkt.  Opmerkelijker is misschien wel het aantal mensen dat zich afvraagt wat Tinder nou eigenlijk is; De vraag “Wat is Tinder?” wordt 880 keer per maand gevraagd aan Google in Nederland. Hier kunnen we te maken hebben met ouders die zich afvragen waar hun jong volwassen kinderen het toch over hebben als ze praten over daten via Tinder.

Gebruik van Tinder

Ook in de Engelse taal worden er in Nederland op Google veel vragen gesteld over Tinder. Zo wordt ruim 390 keer per maand gevraagd: “Who liked me on Tinder?”. Een andere vraag die gemiddeld 170 keer per maand wordt gevraagd is: “How to start a conversation on Tinder?” Veel vragen gaan dus over het gebruik van Tinder. Wellicht kan het zo zijn dat de meeste vragen over deze populaire dating app worden gesteld door mensen die het nog niet gebruikt hebben. Lijkt ons vrij logisch ;-). Je kunt ook even onze 12 tips lezen om Tinder te laten werken..

Andere vragen die vaak gesteld werden:

  • How to see who like you on Tinder? – gemiddeld 170 keer per maand
  • Is Tinder gratis? – gemiddeld 110 keer per maand

Het onderzoek werd uitgevoerd tussen juni 2017- juni 2018 door online Marketingplatform SEMrush. Het bedrijf is gespecialiseerd in online marketing en wordt gebruikt door vooraanstaande merken als Booking.com. Disney, HP en eBay.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam