Heb je het niet altijd even druk op je werk en stuur je dan snel even een berichtje naar je moeder, vriend(in) of die leuke date die je probeert te versieren? Kijk dan maar uit! Het Europese Hof voor de rechten van de Mens heeft namelijk geoordeeld dat werkgevers het recht hebben om de online privé-berichten van hun werkgevers in te zien en dus te lezen. Wanneer je baas van mening is dat je misbruik maakt van de werklaptop of computer, dan heeft hij ook het recht je te ontslaan.

Ontslag na Messenger

Een Roemeense ingenieur werd ontslagen nadat hij met Yahoo Messenger had gebruikt om niet alleen voor zijn werk te communiceren maar er ook berichten mee naar zijn broer en verloofde stuurde. Het Europese mensenrechten hof vonniste deze zaak. Het beleid van het betrokken bedrijf verbiedt het gebruik van werkcomputers voor persoonlijke doeleinden en het hof koos de kant van de werkgever.

Controle professionele taken

Het hof oordeelde dat het ‘niet onredelijk is’ dat een werkgever zijn werknemers wil controleren tijdens hun werkuren om te zien of ze hun professionele taken wel vervullen. De rechter verwierp de aantijging van de ingenieur die stelde dat zijn recht op privacy was geschonden.

Informatieplicht

Bedrijfsgebonden afspraken daar gelaten, heeft je werkgever dus het recht je privéberichten te lezen op voorwaarde dat die zijn werknemers ook laat weten dat dit gebeurt. Het kan zelfs zo zijn dat de werkgever het recht heeft je doen en laten te filmen met bewakingscamera’s. Hou dus de bedrijfsregels in de gaten..

Communicatie online en mobiel

Wat de communicatie via computers of mobiele telefoon die je van je werkgever krijgt betreft, daar heeft je baas je toestemming niet nodig om je berichten te checken. Aangenomen wordt dat je die toestellen enkel voor je werk gebruikt.

Geheime opnames

Geheime opnames met bewakingscamera’s is enkel toegelaten wanneer er ernstige misdrijven zoals het dealen van drugs worden vermoed.