Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
eenzaamheid
12 december 2018

Werken aan jezelf helpt bij geluk in de liefde

Veel mensen denken dat het hebben van geluk, liefde en succes in het leven afhangt van zaken waar het henzelf aan ontbreekt. Je moet het liefst aantrekkelijk, jong, intelligent, grappig ÉN succesvol zijn wil je een leuke partner vinden of überhaupt gelukkig zijn.. en hier gaat het mis.

Zelfwaardering

Bij een negatief zelfbeeld twijfel je vaak aan jezelf. Constant vraag je je af of het wel goed is wat je doet, of je er wel goed uitziet, of je wel de juiste beslissing hebt genomen en wat anderen van je vinden. Kortom: Er heerst een gebrek aan zelfwaardering.

Eigenschappen

Een slecht zelfbeeld wordt door een aantal dingen opgewekt, namelijk: Vergelijken, een selectieve focus op eigenschappen en de periode waarin je je bevindt. Het zelfbeeld dat je hebt heeft alles te maken met hoe jij jezelf vergelijkt met anderen. Zonder vergelijken zou je niet eens weten wie je zelf bent. Daarnaast komen in sommige periodes in je leven bepaalde eigenschappen meer naar voren dan normaal. Hierdoor ben je geneigd je selectief op één of enkele eigenschappen te focussen, omdat je deze op dat moment opvallen of nodig hebt. Op zo’n moment heb je geen helder beeld van jezelf. Door gebrek aan zelfvertrouwen interpreteer je een afwijzing vaak verkeerd. Meestal wordt namelijk iets wat jij onderwaardeert aan jezelf vanzelfsprekend (maar onterecht) als “DE reden” voor een afwijzing gezien.

Vicieuze cirkel

Een afwijzing veroorzaakt vaak een vicieuze cirkel. Je voelt voelt je nog onzekerder na afwijzing, je stelt je onzeker op en de selectieve focus op je eigen minpunten wordt vergroot. Uiteindelijk is de angst voor een afwijzing een groter probleem dan de minpunten zelf. Dit alles zorgt ervoor dat een volgend contact moeilijker verloopt.

Wat doe je eraan?

Het is belangrijk dat je een realistische en functionele kijk op jezelf hebt. Focus je op meerdere eigenschappen en niet op een bepaalde selectieve eigenschap of een bepaalde gebeurtenis. Doe vaker dingen waar je trots op bent en waar je energie van krijgt. Dit maakt het mogelijk te leren van je fouten in plaats van te verstijven. Stop ook met vergelijken, maar waardeer anderen zonder jezelf daarbij naar beneden te halen. Geef jezelf regelmatig complimentjes en accepteer jezelf. Pas als je dat doet ben je klaar voor een relatie.

Bron: Parship

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Met deze lichaamstaal straal je meer zelfvertrouwen uit

Een beetje meer zelfvertrouwen, dat kunnen we van tijd tot tijd...

Singles hunkeren naar een echte date na versoepeling van de coronaregels

Nu restaurants, terrassen, bioscopen en musea langzaamaan weer open gaan, is...

Coronaproof daten: 5 tips!

Liefde vinden tijdens deze crisis vergt simpelweg wat creativiteit. Dus mocht...

Zo haal je het beste uit je eerste date

Om het uiterste uit jezelf en je date te halen, is...

Een zus verhoogt je geluksgevoel

Heb jij een zus, of zelfs meerdere zussen? Mazzel! Het blijkt...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie