zomer nachten slaap tips

Werk zelf aan goede zin

Chagrijnig zijn en daar anderen de schuld van geven, dat is het makkelijkst. Vaak ben je het natuurlijk zelf die je gemoed vergalt. Wil je hier niets van horen? Dan steek je toch gewoon je kop weer in het zand. Je kunt natuurlijk ook bewust enkele irritante trekjes overboord gooien. 

Wrok

Vergiffenis kan jouw sleutel tot vrijheid zijn. Doe het desnoods uit zelfinteresse, want haat, woede of wrok koesteren ten opzichte van anderen heeft zelden het gewenste effect. Je kwelt er jezelf meestal erger mee dan de persoon die je denkt te raken. Het is met andere woorden vergif voor zowel je lichaam als je geest.

Geen tijd

Overvolle agenda’s voorkomen al snel dat je tijd maakt voor activiteiten die ontspanning geven en je energie weer opkrikken. Daarom is het belangrijk dat we wat vaker nee leren zeggen om prioriteit te kunnen maken voor ervaringen waar je gelukkig van wordt. Doe je dat niet, dan is je leven meteen een heel pak minder (kleur)rijk, net als je gemoed.

Oppervlakkig

Je staat er misschien niet bij stil, maar in onze moderne maatschappij blijven connecties met mensen (zelfs “vrienden”) vaak oppervlakkig. Vaak zijn het juist die diepere, veelzeggende conversaties waar we oprecht iets aan hebben.

Vergelijken

“Vergelijking is de dief van de vreugde”, sprak Boeddha, en hij had nog gelijk ook. Jezelf en je persoonlijke situatie vergelijken met anderen is selectief, overdreven en vaak onrealistisch. Je weet namelijk heel vaak helemaal niet hoe het er écht aan toegaat bij iemand anders. Zo kan je misschien jaloers zijn op iemands bankrekening zonder te weten dat zijn of haar huwelijk op ontploffen staat. Kijk liever naar jezelf en koester wat je wel hebt.

Settelen

Het gaat hier niet om een warm nest met iemand op te bouwen, maar wel om de gedachte dat het leven goed genoeg is of niet beter kan worden. Een trekje van gelukkige mensen is dat ze hun grenzen blijven verkennen. Vooruitgang is namelijk belonend en plezierig. Ervaar nieuwe dingen en durf de lat hoger te leggen.

Ikke, ikke

Het is geen fabeltje dat de mooiste, meest belonende vorm van geluk voortvloeit uit dankbaarheid van anderen. Om dat te kunnen voelen, moet je natuurlijk wel eerst iets durven geven aan (en om) iemand anders.

Verdoven

Eender welke vorm van verslaving kan je tijdelijk een gevoel van euforie bezorgen. De realiteit is echter dat je er op lange termijn alleen maar depressief van wordt. Geluk komt niet altijd door iets extern, heel vaak ontstaat het vanuit jezelf.

Afwezig

Een hoofd vol zorgen over wat de toekomst brengt of met je gedachten verstrengeld zitten in het verleden, zorgt ervoor dat je niet kan genieten van het nu. Vreugde, geluk en genot schuilen meestal in het moment. Doe je best van die momenten te genieten.

Bron: Nina.be

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.