verzekering

Werk aan je maandagblues op je werk

Ben je single en heb je last van de maandagblues, dan weet jij als geen ander waarom je er aan moet werken. Het maakt een groot verschil of je met een lach of met een sacherijnig gezicht binnenstapt op je werk na het weekend. Mocht dit humeur je in de weg hebben gezeten, dan zul je zeker een positieve verandering gaan bemerken, wanneer er tenminste single collega’s rondlopen. 

Laat die maandagblues niet toe

Ben jij een van de velen die op maandagochtend niet vooruit te branden is, dan kun je je overgeven aan de maandag blues, maar je kunt je er ook tegen verzetten. Humeurig zijn is een stemming die je toelaat. Voor je zelf niet leuk, maar voor je omgeving des te vervelender. Kom op, zet je er over heen. Deze maandag is alweer even aan de gang, daarvoor komen deze tips te laat. Maar er komen nog veel meer mooie maandagen aan.

Werk aan de winkel

Het is dus iedere maandag weer even op gang komen. Zeker op je werk waar je met meerdere mensen van doen hebt, is het wel eens lastig om meteen opgewekt te doen. Hoe zo lastig? Humeurig zijn is gewoon een aanwensel en daar gaan we vanaf nu een punt achter zetten.  Vooral de eerste 10 minuten van je werkdag zijn cruciaal. Wanneer je die goed organiseert, ga je een verrassend productieve week tegemoet. Over een tijdje weet je niet meer wat die maandagblues ook weer was. Er is werk aan de winkel.

1. Comfort is de basis

Acht uur per dag op eenzelfde plek? Dan kun je er maar beter voor zorgen dat het daar aangenaam vertoeven is. Het eerste wat je moet doen als je op je werkplek aankomt, is je stoel in een comfortabele positie zetten. Zorg er vervolgens voor dat je computer, je telefoon, je flesje water en wat je verder nodig hebt, zo geplaatst zijn dat het aangenaam werken is. Haal koffie of water als je dat nodig vindt om de dag te starten.

Hou je bureau opgeruimd en netjes georganiseerd. Een opgeruimde werkplek is een opgeruimde geest. Dat komt je productiviteit alleen maar ten goede.

2. Goedemorgen allemaal

Of je nu teamleider bent of medewerker, maak tijd om collega’s te begroeten als je aankomt op het werk. Je kan technisch gezien nog zo sterk zijn in je job, zonder sociale vaardigheden kom je daar ook niet overal mee. Vriendelijk zijn als eerste daad van de dag maakt de werkomgeving aangenaam voor iedereen.  Een positieve sfeer onder collega’s geeft je een boost die je nodig hebt. Zijn je collega’s eerder in zichzelf gekeerd? Laat je niet ontmoedigen om toch vol te houden met een dagelijkse vrolijke ochtendbegroeting. Vriendelijkheid is besmettelijk, dat zal je snel merken.

3. Stel prioriteiten

Een succesvol werknemer zet ’s ochtends even op een rijtje wat er de laatste werkdag is gebeurd. Hij overdenkt wat hij wil bereiken de dag zelf en eventueel de rest van de week. Stel een grove planning op of maak een to-do lijst. Zaken met prioriteit komen bovenaan de lijst, zodat je die zeker afgerond krijgt. Het opschrijven van opdrachten brengt mentale rust met zich mee, waardoor het werken je makkelijker afgaat.

4. Efficiënt vergaderen

Werk je in een team aan een opdracht? Dan is het nuttig om ’s ochtends even kort door te nemen  waar iedereen zich mee zal bezighouden die dag. Dat hoeft maar 10 minuten te duren, maar kan handig zijn om te weten waar iedereen mee bezig is. Hou het kort en to the point, zodat er niet nodeloos tijd wordt verspild. Er is werk te doen.

5. Strategisch e-mails checken

Je staat versteld hoeveel tijd er kruipt in “eerst snel even e-mails lezen”. De mailbox klik je waarschijnlijk standaard open bij aankomst op het werk, maar probeer deze verleiding te weerstaan. Dringende zaken die je nodig hebt om te starten kun je meteen lezen, maar reserveer later op de dag een momentje om de andere e-mails door te lopen.

Ook andere potentiële stoorzenders zoals sms’jes, persoonlijke e-mails of Facebook kun je beter bewaren  voor in een pauze.

6. Dankbaarheid

Het klinkt misschien wat zweverig, maar het werkt absoluut. De dag beginnen door even stil te staan bij iets waar je dankbaar voor bent. Dat kan op werkvlak zijn, maar ook persoonlijk. Het mooie weer, die grap van je kind aan de ontbijttafel of simpelweg een leuke opdracht die je vandaag gaat uitvoeren. Die ene positieve gedachte kan heel motiverend werken. Ga ervoor!

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.