verzekering

Werk aan je maandagblues op je werk

Ben je single en heb je last van de maandagblues, dan weet jij als geen ander waarom je er aan moet werken. Het maakt een groot verschil of je met een lach of met een sacherijnig gezicht binnenstapt op je werk na het weekend. Mocht dit humeur je in de weg hebben gezeten, dan zul je zeker een positieve verandering gaan bemerken, wanneer er tenminste single collega’s rondlopen. 

Laat die maandagblues niet toe

Ben jij een van de velen die op maandagochtend niet vooruit te branden is, dan kun je je overgeven aan de maandag blues, maar je kunt je er ook tegen verzetten. Humeurig zijn is een stemming die je toelaat. Voor je zelf niet leuk, maar voor je omgeving des te vervelender. Kom op, zet je er over heen. Deze maandag is alweer even aan de gang, daarvoor komen deze tips te laat. Maar er komen nog veel meer mooie maandagen aan.

Werk aan de winkel

Het is dus iedere maandag weer even op gang komen. Zeker op je werk waar je met meerdere mensen van doen hebt, is het wel eens lastig om meteen opgewekt te doen. Hoe zo lastig? Humeurig zijn is gewoon een aanwensel en daar gaan we vanaf nu een punt achter zetten.  Vooral de eerste 10 minuten van je werkdag zijn cruciaal. Wanneer je die goed organiseert, ga je een verrassend productieve week tegemoet. Over een tijdje weet je niet meer wat die maandagblues ook weer was. Er is werk aan de winkel.

1. Comfort is de basis

Acht uur per dag op eenzelfde plek? Dan kun je er maar beter voor zorgen dat het daar aangenaam vertoeven is. Het eerste wat je moet doen als je op je werkplek aankomt, is je stoel in een comfortabele positie zetten. Zorg er vervolgens voor dat je computer, je telefoon, je flesje water en wat je verder nodig hebt, zo geplaatst zijn dat het aangenaam werken is. Haal koffie of water als je dat nodig vindt om de dag te starten.

Hou je bureau opgeruimd en netjes georganiseerd. Een opgeruimde werkplek is een opgeruimde geest. Dat komt je productiviteit alleen maar ten goede.

2. Goedemorgen allemaal

Of je nu teamleider bent of medewerker, maak tijd om collega’s te begroeten als je aankomt op het werk. Je kan technisch gezien nog zo sterk zijn in je job, zonder sociale vaardigheden kom je daar ook niet overal mee. Vriendelijk zijn als eerste daad van de dag maakt de werkomgeving aangenaam voor iedereen.  Een positieve sfeer onder collega’s geeft je een boost die je nodig hebt. Zijn je collega’s eerder in zichzelf gekeerd? Laat je niet ontmoedigen om toch vol te houden met een dagelijkse vrolijke ochtendbegroeting. Vriendelijkheid is besmettelijk, dat zal je snel merken.

3. Stel prioriteiten

Een succesvol werknemer zet ’s ochtends even op een rijtje wat er de laatste werkdag is gebeurd. Hij overdenkt wat hij wil bereiken de dag zelf en eventueel de rest van de week. Stel een grove planning op of maak een to-do lijst. Zaken met prioriteit komen bovenaan de lijst, zodat je die zeker afgerond krijgt. Het opschrijven van opdrachten brengt mentale rust met zich mee, waardoor het werken je makkelijker afgaat.

4. Efficiënt vergaderen

Werk je in een team aan een opdracht? Dan is het nuttig om ’s ochtends even kort door te nemen  waar iedereen zich mee zal bezighouden die dag. Dat hoeft maar 10 minuten te duren, maar kan handig zijn om te weten waar iedereen mee bezig is. Hou het kort en to the point, zodat er niet nodeloos tijd wordt verspild. Er is werk te doen.

5. Strategisch e-mails checken

Je staat versteld hoeveel tijd er kruipt in “eerst snel even e-mails lezen”. De mailbox klik je waarschijnlijk standaard open bij aankomst op het werk, maar probeer deze verleiding te weerstaan. Dringende zaken die je nodig hebt om te starten kun je meteen lezen, maar reserveer later op de dag een momentje om de andere e-mails door te lopen.

Ook andere potentiële stoorzenders zoals sms’jes, persoonlijke e-mails of Facebook kun je beter bewaren  voor in een pauze.

6. Dankbaarheid

Het klinkt misschien wat zweverig, maar het werkt absoluut. De dag beginnen door even stil te staan bij iets waar je dankbaar voor bent. Dat kan op werkvlak zijn, maar ook persoonlijk. Het mooie weer, die grap van je kind aan de ontbijttafel of simpelweg een leuke opdracht die je vandaag gaat uitvoeren. Die ene positieve gedachte kan heel motiverend werken. Ga ervoor!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.