mattie valk bedrogen

Wereldomroep verzorgt seksles in het Arabisch

Jongeren in Arabische landen die wel eens willen weten hoe je ‘het’ moet doen, kunnen vanaf heden terecht op het internetplatform Love Matters van RNW, de voormalige Wereldomroep. De Nederlandse mediaorganisatie nam het initiatief voor de naar eigen zeggen eerste website met objectieve informatie over seksualiteit in het Arabisch.

Wij hebben Spuiten en Slikken

“Wij hebben programma’s als Dokter Corrie en Spuiten en Slikken, maar Arabische jongeren zijn vaak afhankelijk van verhalen van vrienden en pornosites als het gaat om seks,” meent RNW. Samen met lokale experts maakte de organisatie een Arabische versie van Love Matters.

Zonder taboe en zonder oordeel

Het platform met onafhankelijke informatie over thema’s als veilig vrijen, abortus, zelfbevrediging en homoseksualiteit kent al edities in onder meer het Engels, Spaans, Frans, Hindi en Mandarijn. RNW richtte Love Matters in 2010 op om jongeren in andere delen van de wereld net zoveel objectieve informatie te geven over seks, liefde en relaties als Nederlandse jongeren krijgen. De aanpak is gebaseerd op de Nederlandse benadering van seksualiteit: zonder taboes, niet gecensureerd en zonder oordeel.

Nieuwe taal creëren rondom seks

Michele Ernsting, hoofd projecten bij RNW: ‘In elk land spelen andere taboes. We werken met lokale partners met veel kennis van de taal en de culturele aspecten. Dat gaat verder dan alleen het omzetten van de informatie van het Engels naar het Arabisch, er wordt een nieuwe taal gecreëerd om seks en seksualiteit te bespreken.

Positieve benadering

Vaak gebruiken media in landen als Egypte sekstermen met een negatieve, veroordelende connotatie, wij hebben gekozen voor een positieve benadering. Bijvoorbeeld ‘zelfbevrediging’ in plaats van ‘geheime gewoonte’. Ook worden vergeten woorden opnieuw geïntroduceerd, zoals clitoris. Dat woord bestaat wel in het Arabisch, maar het wordt nooit gebruikt.’

Bron: AD

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.