mattie valk bedrogen

Wereldomroep verzorgt seksles in het Arabisch

Jongeren in Arabische landen die wel eens willen weten hoe je ‘het’ moet doen, kunnen vanaf heden terecht op het internetplatform Love Matters van RNW, de voormalige Wereldomroep. De Nederlandse mediaorganisatie nam het initiatief voor de naar eigen zeggen eerste website met objectieve informatie over seksualiteit in het Arabisch.

Wij hebben Spuiten en Slikken

“Wij hebben programma’s als Dokter Corrie en Spuiten en Slikken, maar Arabische jongeren zijn vaak afhankelijk van verhalen van vrienden en pornosites als het gaat om seks,” meent RNW. Samen met lokale experts maakte de organisatie een Arabische versie van Love Matters.

Zonder taboe en zonder oordeel

Het platform met onafhankelijke informatie over thema’s als veilig vrijen, abortus, zelfbevrediging en homoseksualiteit kent al edities in onder meer het Engels, Spaans, Frans, Hindi en Mandarijn. RNW richtte Love Matters in 2010 op om jongeren in andere delen van de wereld net zoveel objectieve informatie te geven over seks, liefde en relaties als Nederlandse jongeren krijgen. De aanpak is gebaseerd op de Nederlandse benadering van seksualiteit: zonder taboes, niet gecensureerd en zonder oordeel.

Nieuwe taal creëren rondom seks

Michele Ernsting, hoofd projecten bij RNW: ‘In elk land spelen andere taboes. We werken met lokale partners met veel kennis van de taal en de culturele aspecten. Dat gaat verder dan alleen het omzetten van de informatie van het Engels naar het Arabisch, er wordt een nieuwe taal gecreëerd om seks en seksualiteit te bespreken.

Positieve benadering

Vaak gebruiken media in landen als Egypte sekstermen met een negatieve, veroordelende connotatie, wij hebben gekozen voor een positieve benadering. Bijvoorbeeld ‘zelfbevrediging’ in plaats van ‘geheime gewoonte’. Ook worden vergeten woorden opnieuw geïntroduceerd, zoals clitoris. Dat woord bestaat wel in het Arabisch, maar het wordt nooit gebruikt.’

Bron: AD

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.