goede kusser

Wereld Kus Dag: 82% vrouwen knapt af op slechte eerste kus

Wie kent het niet, de spanning van een eerste date met lekker eten, veel geflirt en als kers op de taart het grote moment: de eerste kus. Een cruciaal moment als het aan de Nederlandse vrouw ligt. Vier op de vijf vrouwen vindt een slechte kus namelijk een vreselijke afknapper. Dat blijkt uit onderzoek van de datingsite Parship.nl, speciaal voor Wereld Kus Dag (6 juli).

Zoenen: romantiek of seks?

Mannen hebben minder moeite met een slechte eerste kus: voor meer dan de helft van de mannen staat een slechte kus namelijk niet in de weg voor een volgende date. Femke van der Hoeven, Country Manager van Parship.nl, geeft een mogelijke verklaring: “voor vrouwen zegt die eerste kus vaak iets over de romantische klik, die juist voor vrouwen zo belangrijk is. Mannen zoeken veel minder achter die eerste kus en hebben eerder een seksuele associatie met zoenen”, aldus Femke van der Hoeven. Wanneer het aankomt op een relatie, wil de meerderheid van de mannen (58%) wel dat hun (toekomstige) partner goed kan zoenen. Niet gek, want de meeste Nederlanders (95%) zijn er namelijk dol op.

Kuskritiek

Maar wat nou als de eerste kus vies tegenvalt, maar de date wel ontzettend leuk is? Een deel van de vrouwen schroomt niet om de man van wat advies te voorzien: één op de tien mannen heeft wel eens kritiek gekregen over zijn zoenkwaliteiten. Wellicht is dat ook een verklaring waarom de mannen wat onzekerder zijn (22%) dan de dames (9%) over hun kuskunsten.

Openbaar zoenen: ongepast?

Maar ook de goede kussers moeten gewaarschuwd worden. Want ondanks dat 85 procent van de Nederlanders nog nooit een blauwtje heeft gelopen, wordt de kans op een afwijzing wel groter wanneer de eerste kus op een publieke plek plaatsvindt. Vergeet dus de bioscoop, de kroeg of het park, want de ruime meerderheid (66%) vindt het zeer ongepast om in het openbaar te zoenen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!