Welke verzekering past bij jouw manier van reizen

Welke verzekering past bij jouw manier van reizen?

Als je single bent, hoef je met weinig mensen rekening te houden. Dat betekent dat je de dingen kunt doen die je graag wilt. Een mooie reis maken, staat bij veel mensen hoog op het lijstje. Waar de een droomt van eenmalig een lange reis maken, daar smelt de ander bij de gedachte aan de mogelijkheid om regelmatig de koffers te pakken. Wat je wensen ook zijn, je kunt er altijd een goede reisverzekering bij vinden. Dit is belangrijk want hoe beter je verzekering aansluit bij je plannen, hoe meer voordeel je ook uit je polis kunt halen. Mocht je daarom nog niets geregeld hebben, dan raden we je aan om dit alsnog te doen. We laten je in dit artikel zien hoe je snel een goede reisverzekering kunt samenstellen en afsluiten.

Waarom is een reisverzekering belangrijk tijdens je reis?

Misschien vraag je je af of je een reisverzekering wel echt nodig hebt? Je kunt toch ook gewoon het risico nemen en als er iets misgaat, zelf de bijkomende kosten betalen? Dit is niet verstandig. Je loopt namelijk grote risico’s tijdens je vakantie. Zeker wanneer je ver op reis gaat, kom je in werelden terecht waar je extra kwetsbaar bent. Je eet waarschijnlijk voedsel waar je niet aan gewend bent waardoor je eerder ziek kunt worden, je ziektekostenverzekering dekt waarschijnlijk niet alle zorgkosten en dan kan het zomaar gebeuren dat je duizenden euro’s moet bijbetalen voor een behandeling in het ziekenhuis. Dan hebben we het nog niet eens gehad over alle andere ongemakken die je kunnen overkomen. Het heeft geen zin om alle rampscenario’s uit te werken, wat wel belangrijk is, is dat je zorgt dat je een goed vangnet hebt voor wanneer het misgaat. Het afsluiten reisverzekering is daarom zeer belangrijk, zorg dus dat je dit regelt voor je op reis gaat.

Een eenmalige of een doorlopende reisverzekering kiezen?

Als je een goede verzekering wilt afsluiten, raden we je aan om bij meerdere verzekeraars te gaan kijken naar de mogelijkheden. Je kunt op die manier zien waar je de beste dekking krijgt en waar je de laagste premie aangeboden krijgt. Je zult zien dat je kunt kiezen uit twee opties. Je kunt een eenmalige of een doorlopende reisverzekering afsluiten. Ben je van plan om slechts een keer op reis te gaan, dan heb je genoeg aan de eenmalige polis. Deze sluit je namelijk af voor de periode van je vakantie. Het voordeel van deze polis is dat je hiermee profiteert van een goede verzekering, maar dat je er een haarscherpe prijs voor betaalt. Ga je regelmatig op reis en wil je geen omkijken hebben naar je verzekering? Kies dan voor de doorlopende polis. Hiermee ben je het hele jaar verzekerd. Je betaalt maandelijks een premie en in ruil daarvoor kun je je koffers pakken wanneer je maar wilt. Kijk wel altijd even of je dekking voldoet aan het land waar je naartoe gaat om verrassingen te voorkomen.

Zorg dat je polis zo goed mogelijk aansluit bij je reisplannen

De beste verzekering is een die naadloos aansluit bij jouw reisplannen. Zorg er daarom voor dat je even de tijd neemt om te kijken hoe je zorgt dat je plannen overeenkomen met de dekking van je verzekering. Wil je gaan wintersporten? Voeg dan de wintersportdekking toe. Weet je nog niet zeker of je echt kunt gaan? Dan kun je ook een annuleringsverzekering aan je pakket toevoegen. Op die manier ban je vele risico’s uit en kun je er zeker van zijn dat wanneer er tijdens of voorafgaand aan je reis iets verkeerd gaat, je een vangnet hebt. 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By danny@db-online-marketing.nl ·
1 juli 2024

Hoe kies je het beste matras voor jouw levensstijl als single?

Is collageen onzin in huidproducten?
By Redactie ·
12 maart 2024

Is collageen onzin in huidproducten?

Binnenkort op jezelf wonen Dit zijn de beste tips!
By Redactie ·
12 maart 2024

Binnenkort op jezelf wonen? Dit zijn de beste tips!

De kunst van online daten
By danny@db-online-marketing.nl ·
4 maart 2024

De kunst van online daten

Homegym starten Drie must haves!
By Redactie ·
14 februari 2024

Homegym starten? Drie must haves! 

De beste datingapps voor singles in Nederland
By danny@db-online-marketing.nl ·
5 december 2023

De beste datingapps voor singles in Nederland