beauty oranje wk

Welke toeristen komen voor onze Koningsdag?

Oranje kleding, grachten vol bootjes en overal vrijmarkten; het is niet gek dat Koningsdag een van de meest geliefde feestdagen van ons land is. Ook toeristen komen massaal naar onze hoofdstad om deze feestelijke dag mee te vieren. Dit lijkt uit onderzoek van reiszoekmachine KAYAK.nl naar de oranjegekte in andere landen. 

Top 5 nationaliteiten die naar Nederland reizen voor Koningsdag
Amsterdam is populairder dan ooit onder toeristen. Maar reizen zij ook speciaal voor Koningsdag af naar Nederland? Uit het onderzoek blijkt dat tickets naar Amsterdam met als aankomstdatum de dag vóór Koningsdag, 10 procent populairder zijn dan dezelfde tickets een week eerder. Het lijkt erop dat toeristen speciaal naar onze hoofdstad afreizen om het kroonjaar van onze koning mee te vieren. En dan zijn het vooral de toeristen uit Duitsland, Spanje en Oostenrijk die ons Koningshuis -of onze manier van feesten- een warm hart toe dragen. Ook Italianen en Fransen kunnen Nederlanders dit jaar tegen het lijf lopen op een vlooienmarkt of bij een poppodium.

Dit zijn de landen die het vaakst naar tickets richting Amsterdam zoeken voor Koningsdag 2017:

  1. Duitsland
  2. Spanje
  3. Oostenrijk
  4. Italië
  5. Frankrijk

Luxe en middenklasse hotels in Amsterdam meest populair
Reizigers lijken na een lange dag struinen door de stad de voorkeur te geven aan een comfortabele overnachting. In totaal verblijft 40 procent van de reizigers op Koningsdag in een 4-sterrenhotel en 33 procent in een 3-sterrenhotel. Slechts 14 procent kiest voor de meest luxe optie en gaat voor een 5-sterren overnachting. Hoteleigenaren profiteren ook van de stijgende vraag, want een gemiddelde hotelkamer is aanzienlijk duurder rondom Koningsdag, soms wel 7 tot 10 procent. Voor een 3-sterrenhotel betalen toeristen gemiddeld 144 euro per nacht rondom Koningsdag en voor een 5-sterrenhotel is het niet vreemd om zelfs 351 euro neer te leggen.

Aantal sterren Populariteit in % tijdens Koningsdag Gemiddelde prijs per nacht in euro’s in april Gemiddelde prijs per nacht in euro’s (26-30 april 2017)
1 1% 112 113
2 13% 102 113
3 33% 132 144
4 40% 182 183
5 14% 328 351

Een derde Nederlanders verkiest citytrip boven Koningsdag
Hoewel buitenlandse toeristen op Koningsdag afkomen, lijken Nederlanders het land juist te ontvluchten door een lang weekend weg te plannen. De afgelopen periode zochten Nederlanders maar liefst 35 procent vaker naar tickets met de vertrekdatum woensdag 26 april (vergeleken met de andere woensdagen in april). Voor wie dit jaar geen zin heeft om zich in oranje kleding te hullen en de uitbundige massa juist wil ontvluchten, zocht KAYAK.nl uit welke bestemmingen het meest populair én last minute het voordeligst zijn.

Het IJslandse Reykjavik lijkt de meest favoriete stad voor een citytrip, maar ook zonnige steden als Rome, Barcelona en Lissabon halen de top 10. De goedkoopste tickets scoren citytrippers richting Kopenhagen (gemiddeld 112 euro), Londen (gemiddeld 113 euro) en Stockholm (gemiddeld 116 euro). Hieronder een volledig overzicht van de meest populaire bestemmingen en de gemiddelde prijs van een retourticket:

Meest populaire bestemmingen voor Nederlanders

 

Plek Bestemming Gemiddelde prijs in euro’s voor een retourticket
1 Reykjavik 200
2 Londen 113
3 Rome 170
4 Barcelona 170
5 Malaga 202
6 Lissabon 197
7 Stockholm 116
8 Nice 147
9 Kopenhagen 112
10 Berlijn 122

 

Julia Stadler-Damisch, KAYAK Regional Director van Nederland, Zwitserland en Duitsland, over het onderzoek: “Nederland is een populaire bestemming onder veel buitenlandse toeristen. Met een open en gastvrije cultuur, is het niet verrassend dat veel reizigers speciaal voor Koningsdag naar Amsterdam afreizen. Gek genoeg zie je onder Nederlanders juist een piek in gezochte tickets naar het buitenland, waarschijnlijk om zo een extra lang weekend te kunnen pakken. Ook voor degenen die last minute nog aan Koningsdag willen ontsnappen, is het niet te laat om een betaalbaar vliegticket te vinden.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!