vaderdag sexy papa

Welk type single ben jij?

Op het eerste gezicht hebben singles hebben slechts één ding met elkaar gemeen: ze hebben geen partner. Zo simpel liggen de zaken natuurlijk niet. Naast het fundamentele verschil van de ‘zoekers’ en ‘niet zoekers’ is het ook mogelijk om deze twee groepen singles onder te verdelen in vier verschillende subcategorieën. Kijk maar eens of je jezelf herkent in een van de onderstaande types.

De Zoekers

Misschien overbodig om te vermelden, maar de zoekers zijn liever niet alleen. Belangrijke onderwerpen voor de zoekers zijn daten, versieren, uitgaan en de eeuwige vraag: zal ik gaan (internet)daten of niet?

1. De onbevangene
Vrij onervaren. Heeft geen of weinig relaties achter de rug. Of kom net terug uit de tropen, waar het werk een beletsel was om na te denken over de liefde. Staat op de eerste trede van de vrijgezellenladder. Vindt het leven als single niet verschrikkelijk, maar weet zich weinig raad met de vrijheid. Staat best open voor een nieuwe romance. Flexibel. Niet cynisch. Gemakkelijk prooi voor goedbedoelde vrienden met een onbeheersbare koppeldrift. Laat zich zonder protest een date in de maag splitsen, ook als deze helemaal niet bij hem past. Lijkt op het eerste gezicht wanhopig op zoek (zie de wanhopige) maar is evenwel niet bang om de boot te missen. Staat niet eens stil bij deze mogelijkheid. Loopt op den duur wel het risico naar die categorie af te glijden.

2. De wanhopige
Manifesteert zich nadrukkelijk. Bang om ‘de boot te missen’. Grijpt elke kans aan om in contact te komen met potentiële partner (en dat kan in principe iedereen zijn). Is daardoor uitermate makkelijk te benaderen. Struint alle mogelijke ontmoetingsplatforms af. Ervaren chatter op internet. Gaat daar geen enkel discussieonderwerp uit de weg (want wie weet). Zit veel in de kroeg, gaat vaak naar feesten, volgt desnoods cursussen. Heeft meestal hoge verwachtingen van een afspraakje. Schrikt door zijn gretigheid de ander soms af. Heeft ervaring met daten op internet. Doorzetter. Gaat nooit uitzonderlijk lang als wanhopige single door het leven. Vindt dankzij niet -aflatende drang vrij snel een partner. Of wordt na zoveelste mislukking langzaam maar zeker verbitterde niet-zoeker.

3. De jager
Opgewekte single. Immer in de weer met nieuwe afspraken. Altijd geïnteresseerd in wat er zoal voorbij loopt op straat. Welbeschouwd geen zoeker. Vertoont wel alle kenmerken van een zoeker. Geniet volop van de mogelijkheden die het vrijgezelle leven hem biedt; een ongeremd liefdesleven, spanning, sensatie en het volstrekt uitblijven van sleur. Versierder pur snag. Krijgt het benauwd bij de gedachte aan een serieuze relatie. Vindt zichzelf best tof. Heeft desondanks voortdurend bevestiging nodig van anderen, en hoe meer hoe beter. Wekt irritatie, maar ook afgunst en bewondering vanwege zijn onweerstaanbare charmes. Om gek van te worden.

4. De ervaren criticus
Al geruime tijd single. Vaak de dertig gepasseerd. Neemt liever geen grote risico’s meer. Spreekt uit ervaring. Heeft genoeg zielenpijn gehad. Stelt hoge eisten aan een nieuwe partner. Maakt het zichzelf daardoor steeds moeilijker. Deinst soms al terug voor een partner met hond of voor iemand met een provinciaal accent. Zoekt zijn heil uiteindelijk vaak in contactadvertentie/internetdating met een zakelijke, eerlijke opsomming van alle eisen. Is zeer trouw aan de zorgvuldig geselecteerde partner die aan zijn maatstaven voldoet.

De Niet-Zoekers

De niet-zoeker houdt het voor gezien. Hij heeft vrede met zijn single-bestaan. Om verschillende redenen.

1. De principiële niet-zoeker
Heeft vrede met zijn vrijgezellenstatus. Is vaak door schade en schande wijs geworden. Begon als onbevangen zoeker, werk wanhopige zoeker en heeft het bijltje er nu bij neergegooid. Of heeft altijd al geweten dat een relatie niets voor hem was. Kan ook. In elk geval een opmerkelijk opgewekt persoon. Acht zijn vrijheid zaligmakend. Vindt weinig begrip bij vrienden met een relatie of frequente zoekers. Wordt door hen vaak stiekem gezien als een zoeker in vermomming. Blijft daar niettemin volkomen rustig bij. Weet dat dit leven ideaal voor hem is. Wekt met zijn onafhankelijkheid bij derden vaak een vorm van jaloezie. Is van alle singles misschien wel het beste af.

2. De carrière niet-zoeker
Wil best een relatie, maar later. Heeft niet voor niets jaren keihard geknokt en stof gehapt om te komen waar hij nu is. Staat vaak ook nog aan het begin van een glorieuze loopbaan. Vermijdt alles wat die carrière in de weg kan staan, dus ook een relatie. Beschikt voer een flinke dosis zelfkennis. Weet dat hij afspraken met zijn partner niet zal nakomen en ’s avonds liever een vorkje prikt met mensen die hem hogerop kunnen helpen. Laat het huishouden graag over aan de huishoudster. Fantaseert wel eens over een verhouding met een lotgenoot. Beseft echter dat een relatie met een andere carrièresingle waarschijnlijk neerkomt op één vluchtige ontmoeting per maand. Ziet wat dat betreft meer voordelen in een flirt met de werkgever.

3. De verbitterde niet-zoeker
Kan er niet meer om lachen. Stak veel tijd en moeite in het vinden van een leuke partner. Zonder succes. Erg teleurgesteld in de liefde. Zou het liefst een princiepiele niet-zoeker willen zijn. Maar wil diep in zijn hart nog veel te graag een relatie. Heeft alleen geen hoop meer. Voelt zich slechts prettig wanneer hij zijn cynisme kan botvieren op onbevangen singles. Acht zich oud genoeg en wijs. Is dat natuurlijk ook wel. Verdient het om alsnog verliefd te worden, al is het maar om van de verbitterde praatjes af te zijn.

4. De verlegen niet-zoeker
Laat zich weinig zien. Voelt zich thuis het veiligst. Komt op singleontmoetingsdagen nooit opdagen. Zou wel willen maar durft niet. Is daarentegen zeer actief op internet. Maakt daar allerminst een verlegen indruk. Schrijft veelal onder een schuilnaam, of ondertekent helemaal niet. Maakt ook na langdurig e-mailcontact zelden of nooit een afspraak voor een ontmoeting. Zou wel alvast een beetje kunnen oefenen met een webcam. Moet uiteindelijk toch de straat op, wil hij niet als cynicus eindigen.

Bron: Singlessite.nl

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!