keuze internet singles

Welk internetabonnement en zenderpakket kies je als single?

Wanneer je als single een internetabonnement en zenderpakket gaat kiezen, zijn er een aantal zaken om op te letten. Mogelijk woonde je eerst samen en moet je een abonnement omzetten omdat je anders onnodig teveel betaalt. Verder zijn pakketten met hogere internetsnelheden niet altijd overal beschikbaar.

Televisie en internet vergelijken: waar let je op?

Om het juiste abonnement te kiezen, is televisie en internet vergelijken verstandig. Door verschillende abonnementen op een rijtje te zetten, krijg je een goed beeld van de kosten en eventuele extra’s. De meeste internetproviders bieden drie verschillende pakketten aan. Een standaardpakket, een medium pakket en een duur pakket met de snelste internetsnelheid en de meeste televisiezenders.

Soorten pakketten: Ziggo en KPN

Ziggo en KPN zijn de grootste aanbieders van internet en televisie in Nederland. Zowel Ziggo als KPN bieden een standaardpakket aan met een internetsnelheid van 40 Mbit. Hiermee kun je prima surfen op internet, e-mailen, Facebooken en chatten. In zo’n pakket zitten verder de publieke zenders NPO 1, 2 en 3 en een reeks aan commerciële en regionale zenders. Bij Ziggo krijg je in dit pakket totaal meer dan 77 televisiezenders, bij KPN zijn dit meer dan 60 zenders.

Mediumpakketten
Het zogenaamde mediumpakket van KPN biedt een internetsnelheid van 80 Mbit. Hiermee kun je naast surfen, chatten en e-mailen ook online content zoals Netflix streamen. Het middelste pakket dat Ziggo aanbiedt heeft een internetsnelheid van 200 Mbit. Hiermee kun je online gamen, content streamen & downloaden en superscherp televisie kijken, en dat met meerdere apparaten tegelijk. De zenderpakketten zijn qua inhoud hetzelfde als die van een standaardpakket, maar er zitten extra’s in zoals opnemen en live pauzeren middenin een televisieprogramma.

De duurste pakketten
De duurste pakketten van Ziggo en KPN hebben een respectievelijke internetsnelheid van 400 Mbit en 100 Mbit. Deze pakketten hebben ook een uitgebreider zenderpakket en extra’s. Voor een meerpersoonshuishouden is dit ideaal omdat je dan met veel apparaten tegelijk online kunt. Voor iemand die single is zo’n uitgebreid abonnement wellicht wat overdreven en bovendien onnodig duur.

Welk pakket als single?

Afhankelijk van wat je online wil doen, kies je dus een internetabonnement en zenderpakket. Met een basisabonnement kom je in de meeste gevallen al heel ver. Je hebt een ruime keuze aan televisiezenders. Zeker wanneer je alleen bent en maar een paar apparaten hebt die een internetverbinding nodig hebben, is 40 Mbit ruim voldoende. Je kunt een mediumpakket kiezen wanneer je ook Netflix wil streamen.

Waar je bij het kiezen van een pakket op moet letten is of de aangeboden internetsnelheid wel haalbaar is op jouw adres. Want dat is niet overal het geval. Vaak geven internetproviders als Ziggo en KPN dit wel aan wanneer je een abonnement af gaat sluiten. Verder leveren de meeste providers een gratis modem mee. Hiermee kun je sowieso draadloos internetten. Wil je echter een PC of ander apparaat aansluiten met een internetkabel, dan moet je in bepaalde gevallen een router tussen het modem en het apparaat zetten. Soms leveren internetproviders een modem met ingebouwde router. Los koop je zo’n router voor gemiddeld 30 tot 50 euro.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.