intimiteit

Wel of geen seks op je eerste date?

Heb je nu wel of geen seks op de eerste date? Helaas is dit niet een vraag die je maar zo even met ja of nee kunt beantwoorden. Iedereen is anders en er zijn een hoop dingen die invloed hebben op hoe een date eindigt.

Stigma

“Er is nog steeds sprake van een verouderde dating mindset. Zeker in bepaalde sub-groepen kan er sprake zijn van een stigma of een angst voor stigma”, aldus Lawrence Siegel, een klinisch seksuoloog en seksuele voorlichter. Om maar direct een vooroordeel uit de wereld te helpen: mannen worstelen net zo vaak met de vraag of ze seks moeten hebben op een eerste date als vrouwen, op een andere manier weliswaar, maar toch. Als een man op de eerste date seks heeft, kan dat snel worden opgevat als een signaal dat juist seks het belangrijkste is. Uiteraard hoeft dat niet zo te zijn, maar non-verbale communicatie is vaak lastig te interpreteren als het referentiekader beperkt is, zoals op een eerste date.

Tegenwoordig hebben we veel sneller seks

Gelukkig verandert het stigma rond seks op de eerste date snel – voor beide geslachten. Volgens een onderzoek door OkCupid, zou 46 procent van de ondervraagden overwegen om op de eerste date te doen. “Tegenwoordig denk ik dat we op de eerste date veel vaker samen tussen de lakens duiken hebben vanwege technologie, en een meer ontspannen houding ten opzichte van seks, vooral voor vrouwen”, zegt seks-therapeut Dr. Debra Laino.

Waarom wel of juist niet – de tips

Dus moet je seks hebben op de eerste date? Het antwoord voor Siegel is “een klinkklare: het hangt ervan af.” Er zijn een paar redenen waarom seks op de eerste date geen slecht idee is, maar juist een hele goede.

Is er sprake is van chemie?

Heb je ooit de liefde bedreven gehad met iemand die je totaal niet zag zitten? Dan weet je exact wat we bedoelen. Er moet een bepaalde mate van aantrekkingskracht zijn. Die chemistry is ook van belang om het gedrag na de date te kunnen begrijpen. Belt zij je niet meer nadat jullie seks hebben gehad, dan hoeft dat niet per definitie te betekenen dat het aan het avontuurtje tussen de lakens lag.

Communiceer duidelijk

Laat de ander weten hoe je er in staat en voorkom door goede communicatie misverstanden. Niks is zo vervelend als een situatie waarin je verkeerde signalen uitzend of juist de signalen van de ander verkeerd interpreteert. Met andere woorden: als je geen relatie wenst maar wel op zoek bent naar intimiteit, geef de ander dan ook niet het idee dat je juist wel opzoek bent naar een partner.

De juiste verwachting

De beste manier om op date te gaan is door geen verwachtingen te hebben. Leidt zo’n spontane situatie tot seks? Prima toch? Als je er beiden van kunt genieten is daar niks mis mee. Uiteindelijk gaat het om de kwaliteit, niet om de daad op zich.

Wees bewust van je eigen grenzen

Als de situatie zich aankondigt dat seks of intimiteit nabij is, stel jezelf dan de vraag: waarom? Waarom zou je intiem willen zijn met hem of haar. Is het een oprecht verlangen? Verliefdheid of gewoon om dat je er zin in hebt. Je comfortabel voelen is het belangrijkste. Het bedrijven van de liefde is immers meer dan een ander plezier gunnen. Het is een spel van twee personen.

Bronnen: Men’s Health / Manners

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam