slow seks goed relatie

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal geen seks. Het overkomt heel veel mensen en dit is een drijvende kracht achter vreemdgaan. Zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek van AshleyMadison.com.

Hoe is het gesteld met religie?

Aan het onderzoek van AshleyMadison.com, de datingsite voor vreemdgangers, namen 105.265 mensen uit 24 landen deel. Daarvan waren er 1.000 Nederlands. De gemiddelde leeftijd voor mannen is 39 jaar, voor vrouwen 34 jaar. Van de mannen heeft 84% een vaste relatie of is getrouwd tegen 88% van de vrouwen.

Het onderzoek met de naam Het Brandende Kruis: Wereldwijde Inzichten in Geloof en het Zondige Vlees had tot doel uit te zoeken hoe het met religie is gesteld onder de leden.

Seks met eigen partner

Eén van de vragen die voorgelegd werd, was hoe vaak men seks had met de eigen partner. De uitkomsten zijn schokkend te noemen. Wereldwijd heeft 35% van de mannen en 36% van de vrouwen slechts eens in de twee tot drie maanden seks met hun partner. In Nederland is dit zelfs nog hoger met 42% van de mannen en 36% van de vrouwen.

Situatie van seksloze relatie

Globaal bevindt 13% van de mannen en maar liefst 18% van de vrouwen zich in de situatie van een seksloze relatie. In Nederland is dat volgens de cijfers iets lager maar toch wordt er bij 11% van de heren en 8% van de dames thuis niet gevreeën. De Canadese mannen komen het meest tekort. Daarvan geeft 21% aan nooit seks te hebben met hun partner. Amerikaanse vrouwen spannen de kroon. Daarvan staat 22% volkomen droog.

Men zoekt elders

“Wanneer thuis de liefde niet meer wordt geconsumeerd, zoekt men dit elders. Dat is logisch,” zegt Dr. Eric Anderson, seksuoloog en schrijver van het boek The Monogamy Gap: Men, Love, and the Reality of Cheating en Chief Scientific Officer bij AshleyMadison.com: “Vaak houdt men zielsveel van de eigen partner en wil deze zeker niet verlaten, maar komt wel serieus emotioneel tekort. Praten erover gaat meestal niet. Een affaire kan dan soelaas bieden.”

Stillen seksuele behoefte

Met de affaire partner doet het gros van de ondervraagden (48% van de mannen en 41% van de vrouwen) in Nederland het twee keer per maand. Dat is op zich ook weinig. “Dat kan er ook op duiden dat het vreemdgaan enkel en alleen gebeurt om een seksuele behoefte die niet (meer) aanwezig is binnen de eigen relatie te stillen,” zegt Dr. Anderson. “Een website als AshleyMadison.com kan mensen bij elkaar brengen die beiden die behoefte hebben én missen. Dat kan veel emotionele winst opleveren.”

 

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.