lange tafel eten

Weg met taboe op alleen eten

Op alleen uit eten gaan rust nog steeds een taboe. Reden voor de Single Food Club om dit taboe te doorbreken met de langste single eettafel van Nederland.

Doel Single Food Club

De Single Food Club wil horecaondernemingen aan het denken zetten om hun zaak wat single-vriendelijker in te richten. Tijdens het eerste evenement op zondag 2 augustus wordt de langste single eettafel van Nederland gecreëerd bij Hotel de Goudfazant in Amsterdam Noord. Het doel is dat er uiteindelijk single tafels komen bij elk horeca-concept waarbij singles gezellig en ongedwongen een hapje kunnen eten.

Taboe op alleen eten

Initiatiefneemster Single Food Club Valerie Boersma: ‘Als ik ergens alleen ga eten word ik vaak raar aangekeken. Er zijn twee scenario’s die zich kunnen voordoen: óf ik word weggekeken omdat ik in mijn eentje een tafel voor meerdere personen in gebruik neem, of er wordt constant met me geflirt omdat er vanuit wordt gegaan dat ik er in mijn eentje zit omdat ik op zoek ben naar iets. Ontspannen even eten wordt het in ieder geval nooit’.

Sociaal en gemiste kans

Ook geldt het sociale aspect: ‘Singles willen ook weleens gezellig met mensen ergens gaan uit eten, er worden hier echter helemaal geen opties voor geboden. Het is óf thuis eten in hun eentje of ergens alleen heen, dat durven veel mensen niet of ze vinden het ongezellig’. Best vreemd deze omgang met singles, aangezien het aantal alleenstaanden in Nederland elke dag oploopt en in 2030 zal pieken op 3,4 miljoen (CBS). Ze ziet het ook als een gemiste kans voor horecaondernemers en staat open voor samenwerkingen.

Verbod op relatietalk en no match maker

De Single Food Club zet zich ervoor in dat singles gewoon, relaxed in een ontspannen sfeer samen kunnen eten. De Single Food Club is dan ook nadrukkelijk géén relatie-evenement. Boersma: ‘Het laatste wat ik wil is dat mensen zich alsnog ongemakkelijk voelen, omdat er iets van hen wordt verwacht.’ Tijdens de Single Food Club, zal er dan ook niet steeds van plek aan tafel worden geruild, zodat het niet op speeddaten lijkt. Ook zal er om het concept kracht bij te zetten een live no match-maker aanwezig zijn. Bij wie pas je nou helemaal niet? Misschien klikt het wél om gezellig te eten.

Tickets zijn 55 euro inclusief drankarrangement en op het menu staan onder andere oesters, plat de charcuterie, black angus en hemelse modder. Voor tickets: Single Food Club.

Andere singles ontmoeten aan tafel? Dat kan hier!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.