Tinder 10 tips daten

Weg met de vleeskeuring: eerst chatten, dan kijken

Happn, Tinder, Inner Circle, Bumble en Badoo, het zijn nog maar een paar voorbeelden die er op internet te vinden zijn in de zoektocht naar de liefde van je leven. Het werkt als volgt: je ziet een rijtje foto’s en pikt eruit wat je wel aanspreekt. Bij de nieuwe datingapp Taffy gooien ze het over een andere boeg.

Foto komt later

Op Taffy moet je een beetje je best doen voordat je iemands foto kunt doen. Elkaar eerst op persoonlijk vlak leren kennen, dan pas op uiterlijk; dat is de volgorde. Voorbeeldje:

 

 

Wazige foto

De profielen die je ziet worden, net zoals bij elke andere datingapp, aan je gelinkt op basis van je persoonlijke interesses, leeftijd, woonplaats etcetera. Het idee is dat je scrollt door verschillende profielen, waarbij je eerst alleen een wazige foto en een tagline te zien krijgt. That’s all. Spreekt de tagline je aan? Dan kun je een gesprek met diegene beginnen.

Eerst praten, dan kijken

Hoe langer je het gesprek volhoudt met de persoon in kwestie, des te scherper wordt de foto. Uiteindelijk zal er dus een heldere en scherpe foto verschijnen, het moment van de waarheid. En dan zijn er duizenden vragen: spreekt de foto je aan? Past de foto bij het karakter? Spreekt de foto je in eerste instantie minder aan, maar vind je het na jullie gesprek niet zo belangrijk meer?

Niet helemaal nieuw

De reden achter de app? “We willen persoonlijkheid een plek geven op een speelveld waar uiterlijke vertoning vaak de boventoon voert”, vertelt maker John Schenk aan Mashable. Een goed en vernieuwend initiatief, zullen we zeggen. Eens een keer wat anders dan cheesy openingszinnen naar aanleiding van je foto.  Helemaal nieuw is dit idee natuurlijk niet. Datingsite Paiq gebruikt deze methode al jaren om singles op een meer onbevooroordeelde manier kennis met elkaar te laten maken.

De app is is via iOS verkrijgbaar en als we de makers moeten geloven ook snel beschikbaar voor Androidgebruikers.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam