oogcontact eerste date

Weg met de datingapps: zo leer je in het echte leven iemand kennen

Dankzij apps als Tinder is daten gemakkelijker dan ooit. Maar wat doe je als je merkt dat je al dat swipen stilaan beu geraakt? Dan stap je uit je comfort zone en leer je gewoon in het echte leven mensen kennen. Met deze tips lukt dat geheid.

1. Ga op een blind date

Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld om op blind date te gaan, er zijn zelfs verschillende tv-programma’s over gemaakt. Waarom zou je dit niet eens proberen? Vraag eens rond in je vriendenkring of zij geen toffe, single mannen kennen waar je eens een koffie mee kan gaan drinken. Wie weet vind je zo de ware liefde.

2. Wees spontaan

Het is voor iedereen moeilijk om af te stappen om een aantrekkelijke persoon van het andere geslacht. Wees dus niet te verlegen en probeer bijvoorbeeld een gesprek aan te knopen met een medereiziger in de tram. Is hij of zij bezet of niet geïnteresseerd? Geen probleem, dan druip je het discreet en beleefd af en probeer je het opnieuw.

3. Verlaat je vertrouwde omgeving

De kans is klein dat je in je stamkroeg de liefde van je leven zal tegenkomen. Waarom? Omdat je de mensen die er gewoonlijk komen al kent of al eens gezien hebt. Daarom is het belangrijk om je horizon te verruimen. Ga eens iets drinken met de vrienden van een collega, of trek erop uit met je vrienden van de sportschool. Op die manier leer je spontaan nieuwe mensen kennen.

4. Neem een nieuwe hobby

En nee, dan bedoelen we geen brei- of boekenclub. Het kan ook gaan om een nieuwe sport, een aantal workshops of een concert. Het grote voordeel van deze strategie? Je bent er al zeker van dat je al minstens één interesse gemeenschappelijk hebt met de mensen die je tegenkomt.

Bron: Metro

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam