verdriet om verlies

Weet wie je date: pas op voor afpersing via datingapp

Dat lang niet iedereen die je ontmoet via een datingapp te vertrouwen is blijkt maar weer uit dit bericht. Een 29-jarige man uit Breda heeft vrouwen afgeperst en gedwongen tot prostitutie. Als hij het vertrouwen van de vrouwen gewonnen had, vroeg hij om naaktfoto’s. Vervolgens deed hij alsof hij met ze op date ging, maar stuurde hij andere mannen op de vrouwen af. Daar moesten zij dan seks mee hebben, anders zou hij de naaktfoto’s publiceren.

Aangifte

Volgens de politie ging de man „sluw” te werk. „Hij knoopte online gesprekken met de vrouwen aan en won hun vertrouwen. De man vroeg na enige tijd om naaktfoto’s en bood geld om seks met de vrouwen te hebben.” Niet alle vrouwen gingen in deze truc mee. Een aantal van zijn slachtoffers heeft inmiddels aangifte gedaan, meldt de politie.

Mensenhandel

Team mensenhandel wist de verschillende zaken aan elkaar te linken en kwam bij de 29-jarige Bredanaar uit. Dit team doet verder onderzoek naar de zaak. Hij wordt niet alleen verdacht van afpersing, de politie vermoedt ook dat hij enkele slachtoffers gedwongen de prostitutie in heeft gebracht of een poging daartoe heeft gedaan.

Weet wie je date

De politie maakt zich zorgen om deze ontwikkelingen en waarschuwt vrouwen „die zich in de digitale datingwereld begeven”. Weet wie je date, dus. „Hoewel de overgrote meerderheid van de mensen die daten via internet oprechte bedoelingen hebben, is het zaak bedacht te zijn op mannen met andere motieven. Zeker de gratis – en daardoor laagdrempelige – datingapps zijn voor hen een onuitputtelijke bron van potentiële slachtoffers. Dit soort oplichters zijn zéér gewiekst en weten met hun gladde praatjes hun slachtoffers vakkundig om te tuin te leiden, met alle gevolgen van dien. De politie roept slachtoffers met klem op om in dit soort gevallen altijd aangifte te doen”, aldus de politie.

Bron: Metro

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam