Alleen tijdens de feestdagen

Weet jij hoe ik het wil?

Het is geen leuk onderwerp om met je partner over te praten, maar toch is het wel handig om van elkaar te weten: hoe zie jij je eigen uitvaart voor ogen? Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de Nederlanders nadenkt over zijn/haar eigen crematie of begrafenis.

Maar weet jij wat je partner wil als hij/zij komt te overlijden?

Uit onderzoek van een uitvaartverzorger blijkt dat de 61 procent van de mensen met kinderen weet hoe zijn/haar eigen begrafenis er uit moet komen te zien. Bij mensen boven de 50 jaar ligt dat percentage iets hoger op 64 procent en bij jongeren tot 35 jaar denkt de helft hier over na.

Zelf regelen

Maar liefst 72 procent vindt dat de uitvaart moet passen bij zijn of haar persoonlijkheid. De meeste mensen die zelf een deel van hun eigen begrafenis of crematie zelf willen regelen geven aan ruim een derde deel in eigen hand te willen nemen. In de meeste gevallen gaat het dan om de muziek en de locatie van de uitvaart. Bloemen worden liever aan de nabestaanden overgelaten.

Bron: Telegraaf

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.