weersomstandigheden vakantie

Weersomstandigheden domineren vakantieplezier

Ga je op wintersport, ligt er geen sneeuw. Heb je een relax vakantie geboekt naar een zonnig oord, zie je alleen een staalgrijze lucht. Je zal de eerste niet zijn waarbij het vakantieplezier volkomen teniet gedaan wordt door het slechte weer. De juiste weersomstandigheden zijn nogal bepalend voor ons vakantieplezier.

Waar schijnt de zon & waar ligt er sneeuw

Hele jaar hard gewerkt en je kijkt al maanden reikhalzend uit naar dat super leuke weekje wintersport of naar die pampervakantie in zon en dan valt alles in het duigen. Je checkt om het half uur de weer-app op je telefoon en iedere keer weer wordt je hartgrondig teleurgesteld. Het gaat weer niet gebeuren vandaag. Dus… alternatief programma bedenken voor deze vakantiedag. Wandelen in plaats van skiën, paraplu mee in plaats van bikini aan en maar een wandelingetje maken over de boulevard. Is dit ook jouw grootste nachtmerrie? Lees dan voor je een vakantie boekt even iets verder dan je neus lang is.

Foto’s vakantiebrochures

Op de foto’s in de vakantiebrochures of op de website van de reisaanbieder ligt er altijd een dik pak sneeuw en schijnt de zon altijd. En met altijd bedoelen we ook echt altijd! Nou zijn er maar weinig landen op aarde waar de zon echt altijd schijnt en ook wintersportgebieden hebben om de zoveel tijd te kampen met een slecht wintersportseizoen omdat de sneeuw veel later valt dan ‘gepland’.

Ideale weersomstandigheden

Wat de meest ideale weesomstandigheid is voor een vakantie, dat verschilt natuurlijk ook per persoon. De een vindt het bij 25 graden al bloedheet en de ander pas bij 35. Trek jij bij -5 al drie paar thermo-sokken over elkaar aan, je vriend(in) loopt bij wijze van spreken nog in een T-shirt. Persoonlijke voorkeuren, leeftijd, gewicht en lichamelijke conditie spelen dus ook een rol bij de keuze van een bepaald soort vakantie en in hoeverre de weersomstandigheden wel of niet aansluiten. Dat gezegd hebbende…

Basistemperaturen

Een paar algemene regeltjes kunnen we je wel verklappen. We spreken bijvoorbeeld van zonvakanties wanneer de temperaturen overdag tussen de 24-33 graden zijn en ze ’s nachts niet onder de 18 graden komen. Het zeewater is minimaal 21 graden en de kans op neerslag is klein. Voor een ideale wintersportvakantie heb je goede sneeuw nodig en als het eventjes kan geen sneeuwbuien, geen harde wind en niet té koud. Een mooie witte laag bij een heerlijk zonnetje en goed zicht zijn de beste omstandigheden. De temperatuur ligt tussen de -10 en het vriespunt. Een klein plusje in de dalen maakt het extra aangenaam tijdens de pauzes en après-ski.

Handigheidjes

Voordat je een zonvakantie of wintersport gaat boeken, doe eens wat onderzoek naar je vakantiebestemming als het om het weer en klimaat gaat. Kijk verder dan de weersvoorspelling van je weer-app als het een lastminute vakantie betreft. Een paar handige sites zijn: Reizen doe je zo die je prima helpt bij het kiezen van de beste reistijd voor je vakantiebestemming. Ook Klimaatinfo is erg nuttig!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.