vertrouwen
19 April 2017

Weer durven vertrouwen

Vertrouwen. Bij geboorte is het als vanzelf aanwezig. Soms gebeurt er iets in je leven waardoor je vertrouwen geschaad wordt, een deuk oploopt, een barst vertoont of in elkaar stort. Hoe ga je hiermee verder, vanuit je hart of vanuit je hoofd. Je moet weer durven te vertrouwen.

Liefde enorm herstellend vermogen

Vertrouwen komt uit je hart. Een kleine kwetsuur in vertrouwen lost meestal wel op in de liefde van je hart. Liefde heeft namelijk een enorm herstellend vermogen. Is de heftigheid van de breuk in je vertrouwen zo groot dat de schrik je om je hart is geslagen, dan sluit je hart zich. Een gebrek aan vertrouwen beperkt altijd de liefdesstroom in je hart. Je gaat dan veelmeer verstandelijk aan de slag. Maar vanuit je hoofd sus je alleen de pijn. Je vertrouwen komt er niet door terug. Angst dat je controle over jezelf kwijt bent, werkt zeker niet mee.

Wezenloos geschrokken

Bij diepere verwondingen gaat je hart niet makkelijk meer open. Je hart zal zich meestal in de loop van de tijd weer melden met de wond die er nog steeds zit. Simpelweg omdat deze wond geheeld moet worden, zodat je hart weer meer open kan. Bij een stevige wond lukt dit niet via aansturing vanuit je hoofd. Je zult merken dat het gebrek aan vertrouwen stilletjes in je blijft knagen. Je bent je bij schending van je vertrouwen wezenloos geschrokken. Je bent als het ware even van je ware wezen losgetrokken. De verbinding met je ware ik, je ware wezen is losgelaten. Je kunt je soms zo koud voelen rondom je hart.

Groot hart nodig om pijn een plek te geven

Door een schending van vertrouwen, lijkt je liefde en je hart te verkleinen. Maar zo’n breuk moet je hart juist aanzetten te groeien en meer open te staan dan anders. Je hebt het nodig meer bewust te worden van je eigen ik. Laat daarbij je verdriet toe. Verstoppen van pijn werkt de verkeerde kant op. Laat het toe en je hart zal op een gegeven moment weer open gaan. Zet het open voor jezelf, geef om je zelf, om wie je bent.  Geef je pijn een plek in je hart in je wezen. Er zal weer wat ontspanning komen en dat heeft je hart nodig om weer een normale vorm aan te nemen. Je hart kan ook weer gaan doen waar we het voor hebben. Liefde laten ervaren en plezier brengen in het leven.

Vertrouwen is een daad van liefde

Voel je weer een beetje warmte in je hart, dan kun je een gesprek aangaan tussen hart en hoofd. Voel je weer voldoende levensvreugde, liefde en kracht om jezelf en (zelfs) een ander vertrouwen te schenken? Vertrouwen schenk je jezelf uit liefde voor jezelf. Daarna kun je het op een ander toepassen. Vertrouwen is een keuze en een actieve daad van liefde vanuit je hart. De controle is niet meer nodig, dus de angst ervoor verdwijnt. Je hart is weer vrij, je krijgt weer lucht, je voelt weer blijdschap en liefde in jezelf. Je bent weer wie je in wezen al was.

Weer durven vertrouwen

Laat dus geen restje haat of rancune achter. Dat belemmert jouw mooie toekomst. Sluit op de beste manier af wat er gebeurd is en begin met een schone lei. Wat is geweest hoef je niet te vergeten, het heeft je gevormd en er zullen veel mooie momenten geweest zijn. Behoudt dat waar je nog graag aan terugdenkt. Waar je verdrietig van wordt, stop je dus niet weg, maar geef je een goede plek en je neemt de tijd om het te verwerken. Wil je na een tijd weer gaan daten dan moet je een goed gevoel hebben. Je hart en hoofd moeten leeg zijn voor nieuwe signalen, voor een nieuwe liefde.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

SmartSingles.nl

gerelateerde artikelen

Zo win je het vertrouwen terug na een leugen

Gevoelens zoals schaamte, woede, wrok, rechtvaardiging, afweer en meer hebben je...

Einde relatie bezongen door Amy Winehouse

We hebben allemaal zo onze eigen manier om om te gaan...

Een op vijf werkenden verlinkt collega bij baas

Maar liefst negentien procent van de werkende Nederlanders heeft fouten van...

Nederlander vindt innerlijk partner mooier dan het uiterlijk

De gemiddelde Nederlander is enthousiaster over het karakter (8,5) dan de...

Dit element is funest voor je seksleven

Ben je niet helemaal happy met je seksleven op dit moment?...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie