Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
herfstvakantie zon singles
11 september 2020

Weer aan de slag na de zomervakantie; zo blijf je relaxed

Na een welverdiende zomervakantie zijn de meesten van ons weer aan het werk. Heb je nog wat moeite om je draai weer te vinden of wil je die ontspannen vakantievibe niet kwijt? Deze zomer lazen wij het boek Connection Skills van trainer in communicatievaardigheden Linda Commandeur om jou (en onszelf!) op weg te helpen. Met deze 5 tips kun je direct aan de slag.

  1. Vertraag

Op vakantie beleef je de tijd vaak anders dan thuis of op je werk. Je doet vaak wat rustiger aan. Logisch, want je hebt op vakantie vaak minder verplichtingen. Je bezoekt misschien die mooie tempel terwijl je geen oog hebt voor dat mooie gebouw bij jou in de buurt. De gesprekken die je voert waaieren vaak ook meer uit op reis; je bent niet zo taakgericht zoals je thuis bent. Door thuis ook te vertragen zul je merken dat je thuis ook wat opmerkzamer wordt voor je omgeving en de mensen om je heen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld ergens ruim op tijd aanwezig te zijn, door minder snel te lopen en zelfs door minder snel te praten.

  1. Verdwaal

Wanneer je op reis bent weet je meestal niet direct de weg. Dankzij handige apps als maps.me kom je er wel, maar het kost je meer moeite om de weg te vinden dan thuis. Maar doordat je op reis soms toch de verkeerde afslag neemt, kom je juist op de mooiste plekken en ontmoet je de leukste mensen. Dus verdwaal ook wat vaker thuis in je woonplaats of in het bedrijf waar je werkt. De kans dat je nieuwe mensen of nieuwe straten ontdekt is groter op die manier en het activeert je nieuwsgierigheid.

  1. Vind niets vanzelfsprekend

Wanneer je in gesprek gaat met die monnik in Tibet, weet je al dat jullie niet elkaars taal spreken. Je doet daarom meer moeite om elkaar te verstaan. Desnoods met een tolk en als het moet met handen en voeten. Thuis is veel meer vanzelfsprekend. Je collega’s spreken dezelfde taal dus automatisch doe je al minder moeite om hem te verstaan. Hierdoor leer je mensen niet beter kennen. Door wat minder vanzelfsprekend door het leven te gaan, maar juist meer onderzoekend zul je merken dat je meer vragen gaat stellen en zo mensen ook beter leert kennen.

  1. Observeer

Om op je vakantie adres erachter te komen ‘hoe het hoort’ is één ding essentieel en vaak doen we het automatisch: we kijken af! Zo leer je wat de rituelen, gebruiken en gedragingen zijn op je nieuwe bestemming. We houden van mensen die op ons lijken. Dus als je thuis ook een betere relatie wilt hebben met je collega’s en de mensen om je heen, observeer dan hun gedrag, let op welke woorden ze vaak gebruiken en kopieer dat.

  1. Blijf lachen

Omdat je in goed gezelschap bent of omdat je contact wilt maken: we lachen wat af. En het helpt ook! Lachen is de snelste manier om met iemand in contact te komen. Op het werk kan een lach zorgen voor verbinding, maar het zorgt er ook voor dat je letterlijk de spanning uit je lijf lacht, dus goed tegen stress!

Bron: Columbusmagazine

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Koningaap - Safarireizen

gerelateerde artikelen

Thuiswerken maakt singles ongelukkig

Het thuiswerken vanwege de coronacrisis trekt een zware wissel op singles.

Hoe plaats je een veranda?

Wat is er romantischer dan een veranda in de tuin? Met...

Helft Nederlanders werkt liefst thuis tot aan vaccin

Maar liefst 53 procent van de Nederlanders die momenteel vanuit huis...

Disco feestje bij je thuis

Vanuit de Bleeker studio gaat Disco-Train DJ's live met de beste...

Thuiswerken: helft in trainingsbroek, kwart in pyjama

Uitgaan zit er voorlopig nog niet in en maar liefst vier...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie