herfstvakantie zon singles

Weer aan de slag na de zomervakantie; zo blijf je relaxed

Na een welverdiende zomervakantie zijn de meesten van ons weer aan het werk. Heb je nog wat moeite om je draai weer te vinden of wil je die ontspannen vakantievibe niet kwijt? Deze zomer lazen wij het boek Connection Skills van trainer in communicatievaardigheden Linda Commandeur om jou (en onszelf!) op weg te helpen. Met deze 5 tips kun je direct aan de slag.

  1. Vertraag

Op vakantie beleef je de tijd vaak anders dan thuis of op je werk. Je doet vaak wat rustiger aan. Logisch, want je hebt op vakantie vaak minder verplichtingen. Je bezoekt misschien die mooie tempel terwijl je geen oog hebt voor dat mooie gebouw bij jou in de buurt. De gesprekken die je voert waaieren vaak ook meer uit op reis; je bent niet zo taakgericht zoals je thuis bent. Door thuis ook te vertragen zul je merken dat je thuis ook wat opmerkzamer wordt voor je omgeving en de mensen om je heen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld ergens ruim op tijd aanwezig te zijn, door minder snel te lopen en zelfs door minder snel te praten.

  1. Verdwaal

Wanneer je op reis bent weet je meestal niet direct de weg. Dankzij handige apps als maps.me kom je er wel, maar het kost je meer moeite om de weg te vinden dan thuis. Maar doordat je op reis soms toch de verkeerde afslag neemt, kom je juist op de mooiste plekken en ontmoet je de leukste mensen. Dus verdwaal ook wat vaker thuis in je woonplaats of in het bedrijf waar je werkt. De kans dat je nieuwe mensen of nieuwe straten ontdekt is groter op die manier en het activeert je nieuwsgierigheid.

  1. Vind niets vanzelfsprekend

Wanneer je in gesprek gaat met die monnik in Tibet, weet je al dat jullie niet elkaars taal spreken. Je doet daarom meer moeite om elkaar te verstaan. Desnoods met een tolk en als het moet met handen en voeten. Thuis is veel meer vanzelfsprekend. Je collega’s spreken dezelfde taal dus automatisch doe je al minder moeite om hem te verstaan. Hierdoor leer je mensen niet beter kennen. Door wat minder vanzelfsprekend door het leven te gaan, maar juist meer onderzoekend zul je merken dat je meer vragen gaat stellen en zo mensen ook beter leert kennen.

  1. Observeer

Om op je vakantie adres erachter te komen ‘hoe het hoort’ is één ding essentieel en vaak doen we het automatisch: we kijken af! Zo leer je wat de rituelen, gebruiken en gedragingen zijn op je nieuwe bestemming. We houden van mensen die op ons lijken. Dus als je thuis ook een betere relatie wilt hebben met je collega’s en de mensen om je heen, observeer dan hun gedrag, let op welke woorden ze vaak gebruiken en kopieer dat.

  1. Blijf lachen

Omdat je in goed gezelschap bent of omdat je contact wilt maken: we lachen wat af. En het helpt ook! Lachen is de snelste manier om met iemand in contact te komen. Op het werk kan een lach zorgen voor verbinding, maar het zorgt er ook voor dat je letterlijk de spanning uit je lijf lacht, dus goed tegen stress!

Bron: Columbusmagazine

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Een individuele rondreis door Noorwegen maken
By Redactie ·
7 december 2023

Een individuele rondreis door Noorwegen maken

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur
By Redactie ·
25 september 2023

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur

Single Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!
By Redactie ·
4 augustus 2023

Single? Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.