herfstvakantie zon singles

Weer aan de slag na de zomervakantie; zo blijf je relaxed

Na een welverdiende zomervakantie zijn de meesten van ons weer aan het werk. Heb je nog wat moeite om je draai weer te vinden of wil je die ontspannen vakantievibe niet kwijt? Deze zomer lazen wij het boek Connection Skills van trainer in communicatievaardigheden Linda Commandeur om jou (en onszelf!) op weg te helpen. Met deze 5 tips kun je direct aan de slag.

  1. Vertraag

Op vakantie beleef je de tijd vaak anders dan thuis of op je werk. Je doet vaak wat rustiger aan. Logisch, want je hebt op vakantie vaak minder verplichtingen. Je bezoekt misschien die mooie tempel terwijl je geen oog hebt voor dat mooie gebouw bij jou in de buurt. De gesprekken die je voert waaieren vaak ook meer uit op reis; je bent niet zo taakgericht zoals je thuis bent. Door thuis ook te vertragen zul je merken dat je thuis ook wat opmerkzamer wordt voor je omgeving en de mensen om je heen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld ergens ruim op tijd aanwezig te zijn, door minder snel te lopen en zelfs door minder snel te praten.

  1. Verdwaal

Wanneer je op reis bent weet je meestal niet direct de weg. Dankzij handige apps als maps.me kom je er wel, maar het kost je meer moeite om de weg te vinden dan thuis. Maar doordat je op reis soms toch de verkeerde afslag neemt, kom je juist op de mooiste plekken en ontmoet je de leukste mensen. Dus verdwaal ook wat vaker thuis in je woonplaats of in het bedrijf waar je werkt. De kans dat je nieuwe mensen of nieuwe straten ontdekt is groter op die manier en het activeert je nieuwsgierigheid.

  1. Vind niets vanzelfsprekend

Wanneer je in gesprek gaat met die monnik in Tibet, weet je al dat jullie niet elkaars taal spreken. Je doet daarom meer moeite om elkaar te verstaan. Desnoods met een tolk en als het moet met handen en voeten. Thuis is veel meer vanzelfsprekend. Je collega’s spreken dezelfde taal dus automatisch doe je al minder moeite om hem te verstaan. Hierdoor leer je mensen niet beter kennen. Door wat minder vanzelfsprekend door het leven te gaan, maar juist meer onderzoekend zul je merken dat je meer vragen gaat stellen en zo mensen ook beter leert kennen.

  1. Observeer

Om op je vakantie adres erachter te komen ‘hoe het hoort’ is één ding essentieel en vaak doen we het automatisch: we kijken af! Zo leer je wat de rituelen, gebruiken en gedragingen zijn op je nieuwe bestemming. We houden van mensen die op ons lijken. Dus als je thuis ook een betere relatie wilt hebben met je collega’s en de mensen om je heen, observeer dan hun gedrag, let op welke woorden ze vaak gebruiken en kopieer dat.

  1. Blijf lachen

Omdat je in goed gezelschap bent of omdat je contact wilt maken: we lachen wat af. En het helpt ook! Lachen is de snelste manier om met iemand in contact te komen. Op het werk kan een lach zorgen voor verbinding, maar het zorgt er ook voor dat je letterlijk de spanning uit je lijf lacht, dus goed tegen stress!

Bron: Columbusmagazine

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Francien ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?