air

Weekendjes weg goedkoper dan scheiden

Denk eens voor een jaar terug. Het kan niet anders dan dat je kunt terugkijken op leuke weekendjes weg met een date of met een partner. Niet, zeg je. Hoe zit dat dan? Heb je geen geld of geen tijd? Even een kijkje in de cijfers die tevoorschijn gekomen bij een onderzoek door Budget autoverhuur.

Weer helemaal opgeladen

Om inzicht te krijgen in de frequentie en de beleving van leuke weekendjes weg, heeft Budget Autoverhuur hier een onderzoek aan gewaagd. Uit dit onderzoek onder 7.000 mensen uit zeven landen blijkt dat 83% van de stelletjes uit Nederland die samen een leuk weekend hebben gehad, een veel fijner vooruitzicht hebben. 74% zegt dat ze weer helemaal opgeladen zijn en bijna de helft (49%) voelt zich stukken socialer.

Weekendje weg? Ik kan me niet heugen

Maar wanneer wordt gevraagd hoe vaak stelletjes eigenlijk samen een leuk weekend hebben, zegt slechts 42% dat ze maximaal drie keer per jaar een top weekend hebben. Sterker nog, 17% weet zelfs niet meer wanneer ze voor het laatst een gaaf weekend hadden. De reden? 16% geeft de schuld aan werk. 6% van de stelletjes geeft toe dat ze gewoon te lui zijn om iets leuks te ondernemen en 3% geeft zelfs de schuld aan de relatie dat ze niet vaker een leuk weekend hebben.

Weekendjes weg goedkoper dan scheiden

Terwijl een gebrek aan geld in meer dan de helft van de gevallen als een belemmering wordt genoemd (54%), zegt men dat de gemiddelde prijs van een leuk weekend niet meer dan 137 euro hoeft te kosten. Met alles erop en eraan. Vandaar dat een jaar vol toffe weekenden niet meer hoeft te kosten dan € 7.124,-.  Ter vergelijking is dit een stuk goedkoper dan scheiden.

Het onderzoek toonde ook neveneffecten aan op het werk. 45% van de stelletjes zei dat ze veel productiever op het werk zijn na een fijn weekend, 40% claimt zelfs een stuk creatiever te zijn.

Valentijnsdag

Natuurlijk valt een weekendje weg ook wel eens tegen. Stelletjes geven dit natuurlijk niet graag toe. Een kleine 6% geeft toe dat ze wel eens liegen dat ze een leuk weekend hebben gehad terwijl het tegendeel het geval was. Het kan er ook mee te maken hebben dat de verwachtingen soms te hoog zijn. Wapen je daarvoor.

Nu stelletjes in heel Nederland zich opmaken om op Valentijnsdag elkaar de liefde te verklaren, maakt onderzoek van Budget autoverhuur duidelijk dat, hoe leuker het weekend was, des te langer de liefde aanblijft.

Love Is In The Air

Valentijnsdag valt dit jaar pas voor 15e keer op een zaterdag in de afgelopen 100 jaar. Dat gebeurt niet vaak maar dat betekent dat je er samen met je geliefde er een lange leuke dag of weekend van kunt maken. Om de liefde een handje te helpen, is Budget autoverhuur de “Love Is In The Air”-promotie gestart. Deze actie loopt tot 16 februari. Met een behoorlijke korting op de huur van een auto in het weekend kun je niet meer zeggen dat geldgebrek het grootste probleem was.

“Het onderzoek toont duidelijk aan dat stelletjes die er in hun vrije tijd het beste van maken en er samen opuit gaan, doorgaans een gelukkiger leven leiden. Onze actie speelt hierop in. Want het leven is te kort om niet elk weekend iets leuks mee te maken”, volgens directie Budget autoverhuur.

Kijk ook eens in de gids Weekendje Weg voor verrassende ideeën.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.