Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
Helsinki
7 april 2019

Weekendje weg: go Helsinki

Denk jij bij Helsinki alleen aan donkere nachten en dagen vol sneeuw? Think again. De Finse hoofdstad is hip, volop in ontwikkeling, makkelijk te bereiken en het hele jaar door een absolute aanrader. Van een wandeling door het Design District tot een fietstocht langs de zee, Helsinki is het ontdekken meer dan waard.

Van de vijf Noordse hoofdsteden, is Helsinki de stad die in de afgelopen vijftien jaar het meest is veranderd. In de aanloop naar 2012, toen Helsinki als tweede Europese stad World Design Capital werd, is er met bakken geld en slimme investeringen veel gedaan om haar uit het Scandinavische verdomhoekje te halen. De haven werd verplaatst, nieuwe musea werden geopend en in 2011 beloonde het gezaghebbende tijdschrift ‘Monocle’ Helsinki met de eerste plaats op hun jaarlijkse Quality of Life Index onderzoek. De prijs van een vliegticket naar Helsinki is bovendien de afgelopen jaren flink gedaald: voor minder dan honderd euro vlieg je heen en weer naar de Finse hoofdstad. Ook een fijn hotelletje is er te vinden in alle prijsklassen. Liever een rondreis met andere singles, dat kan ook.

Ga fietsen

Als middelgrote stad met 650.000 inwoners is een fiets in Helsinki je beste vriend. Helsinki is plat als een pannenkoek, dus vermoeiend is het ook niet. Begin aan zee, want de Baltische Zee is zeer bepalend voor het karakter van Helsinki; waar je ook bent, water is altijd dichtbij. Op de Market Square (Kauppatori in het Fins) staan stalletjes met dille en cantharellen, zalm en garnalen en ’s winters warme stola’s. Aan het plein grenst ook het grijs-blauwe stadhuis van Helsinki en in de verte zie je de 19e-eeuwse Russisch-orthodox Uspenski kathedraal, de grootste van West en Noord-Europa.

Markthal

De overdekte markthal, Vanha Kauppahalli, bevindt zich al sinds 1889 op Market Square. Het is een goede plek om piirakka te proberen, zoete of hartige pasteitjes gemaakt met bloem, rijst en boter. Maar je vindt er ook kazen, vis en groente of cafés waar koffie en kaneelbroodjes worden geserveerd. Vanaf de markt kun je Helsinki’s beroemdste landmark zien: de hagelwitte Domkerk. Bij mooi weer zitten de trappen die naar de kerk leiden vol met zonaanbidders en eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de stad!

Bron: Triptalk

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Single vakanties

gerelateerde artikelen

Single en op reis: Duitsland

Een leuke vakantiebestemming zonder dat je ver weg bent? Neem Duitsland...

5 x toffe dingen om te doen in Berlijn

Aan cultuur en indrukwekkende gebouwen geen gebrek, maar wat kun je...

Inspiratie tips om nieuwe singles te ontmoeten

Erop uit om leuke nieuwe singles te ontmoeten maar heb je...

Je eerste vakantie als single na de scheiding

Pas gescheiden? Dan staat een vakantie waarschijnlijk niet bovenaan je to-do-list....

De fijnste steden in Europa voor een terrasje deze zomer

In de geliefde Zuid-Europese landen is de zon meer aanwezig! En...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie