Lekker lente, langere dagen en het zonnetje schijnt wat vaker. Ideaal om er in het weekend op uit te trekken. Maar wat nou als je geen idee hebt waar naar toe of laat staan met wie? Tips!

Oude vrienden, nieuwe vrienden

Voor singles is het, zeker wanneer je nog niet zo lang zonder partner door het leven gaat, best lastig om een leuke invulling aan het weekend te geven. Je ‘oude vrienden’ doen wat ze altijd doen (namelijk met partner en / of gezin het weekend doorbrengen) en nieuwe vrienden die net als jij ook single zijn, die moet je eerst nog maar eens zien te maken.

Weekend tips plannen

Waar je vroeger nog wel een spontaan iets afsprak in het weekend, zit je tot je stomme verbazing nu op vrijdagavond en zaterdagavond zonder plannen en verstrijkt het weekend zonder dat je iets bijzonders of leuks hebt gedaan. Hoe zorg je nou dat je als nieuwbakken single een leuk weekend tegemoet kan zien? We helpen je op weg met een paar tips.

Tip 1. Begin op tijd. De ervaring leert dat vrienden (zeker wanneer ze wel een partner hebben) hun agenda redelijk vol hebben staan met afspraken. Etentjes, familiefeesten, kinderverjaardagen etc. Wil je graag met je ‘oude vriend(in)’ naar de film, theater of een avondje de kroeg in en doe je dat het liefst in het weekend, wees er dan op tijd bij om iets af te spreken. Een lastminute afspraak kun je bij hen doorgaans wel vergeten.

Tip 2. Activeer je sociale leven. Nieuwe vrienden maken is nog niet altijd zo eenvoudig. Wanneer we in onze twintiger en dertiger jaren zitten leggen we vaak eenvoudig nieuwe contacten en ontstaan er vele nieuwe vriendschappen. Naarmate we ouder worden neemt dat af. We teren als het ware op ons vertrouwde sociale leven. Wanneer je uit elkaar gaat komt daar verandering in. Vrienden hebben nogal eens het gevoel te moeten kiezen tussen jullie en je sociale kringetje zal daarom uitdunnen. Leuke weekendplannen maken gaat een stuk makkelijker als je veel mensen hebt om uit te kiezen. Verbreed daarom je blikveld, ga op een sportvereniging, cursus, workshop, salsa-les, maakt niet uit, iets wat je hobby of passie combineert met het ontmoeten van nieuwe mensen.

Tip 3. Singles ontmoeten. Wil je graag andere singles ontmoeten? Niet eens zozeer omdat je a la minute op zoek bent naar een nieuwe relatie maar wel om plezier te maken en open staat voor nieuwe contacten? Dan is het weekend daar natuurlijk prima geschikt voor! Er wordt echt heel veel leuks georganiseerd voor singles net als jij, overal in Nederland. Van speeddate avonden, singlefeesten, borrels, picknicks, avondje borrelen of theaterbezoek, je kan het zo gek niet bedenken of het is er. Kijk maar eens op de agenda of er dit weekend iets bij jou in de buurt te doen is!