Samen een doel hebben

We hadden samen een doel in dit leven

Voor veel alleenstaanden of singles is er ooit een relatie geweest, die niet meer is. Misschien omdat jij de punt hebt gezet, maar ook vaak zet iemand anders voor jou de punt. Dat komt meestal hard aan. Zo had jij het leven niet bedoeld, volgens jou hadden jullie samen nog wat te doen, samen een doel in dit leven.

Scheiden door liefde, voor een ander

Waar twee vechten hebben twee schuld, is iets wat zo vaak gezegd wordt als mensen uit elkaar gaan. Dan wordt er dus van uit gegaan dat er altijd ruzie is bij scheiden. Dat is vaak niet, denk ik. Er is vooral verdriet omdat jullie beiden het zo niet bedoeld hebben, toen je ging samenwonen, toen je ging trouwen en zeker niet toen er kinderen kwamen. Het is door liefde dat mensen vaak uit elkaar gaan, alleen door liefde die niet voor jou maar voor een ander gevoeld wordt.

Liefde maakt blind

Het is niet raar dat je na zoveel jaar samen iemand anders tegen het lijf loopt, waar je meer raakvlakken mee denkt te hebben. Iemand waar je weer tot over je oren verliefd op wordt, waar je alleen maar aan kunt denken de hele dag door. Er zijn mensen die zeggen dat je daar wel open voor hebt gestaan, dat kan, maar gevoelens en liefde kruipen waar het niet gaan kan. Liefde maakt blind.Het is ook niet zo dat je niet meer van je huidige partner houdt, alleen na vele jaren is de sprankeling wel stuk minder. Het geven om iemand hoeft daarmee niet te verdwijnen.

Dubbel gevoel

Degenen die verliefd wordt ontkomt niet aan een dubbel gevoel. Heel blij van de ene kant, maar verdrietig om wat er was en niet meer zo voelt. Het is heel zuur, en dat is zacht uitgedrukt, voor jou als het leven van jou met je partner en je gezin, nog steeds goed voelt en daar nu ineens een einde aan lijkt te komen. Maar de liefde moet altijd van twee kanten komen. Je kan iemand niet dwingen alleen van jou te houden, of überhaupt van jou te blijven houden.

Zo had jij het leven niet bedoeld

Is de liefde voor een nieuw persoon in het leven van jouw partner zo groot dat er een stap richting scheiding gezet gaat worden, dan is het logisch dat jij daar weerzin tegen hebt. Zover jij je eral iets bij voor kunt stellen hoe jouw leven er vanaf nu uit gaat zien, zo had jij je leven in ieder geval niet bedacht. Alleen wonen met je kinderen, niet samen je kinderen opvoeden, je kinderen niet altijd bij je hebben, alleen beslissingen nemen over van alles en nog wat.

Verlies door dood of door scheiding

“Alles heeft zo moeten zijn” of “Het leven is voorbestemd voor iedereen”.  Makkelijk gezegd. Harde les voor wie er niet zelf voor kiest alleen verder te moeten. Je kunt iemand verliezen aan een scheiding of aan de dood. Het verschil lijkt klein maar is mijns inziens heel groot. Wanneer je partner dood gaat mag je verdriet hebben en heel hard huilen. De hele wereld huilt bij wijze van spreken met je mee. Wanneer je partner weggaat, word jij gedacht daar zelf ook debet aan te zijn, want zoals eerder gezegd waar er twee vechten hebben er twee schuld. Verdriet omdat die persoon voor jou een soort van levende dode wordt, wordt vaak door de omgeving niet gesnapt.

Alles gebeurt zoals het moet gebeuren

“Alles gebeurt zoals het moet gebeuren”. Ja, lekker dan. Een deel van je stappen kies je en de wereld volgt. Alle mogelijke kansen liggen voor je open. Bij elke keuze veranderen de vervolg mogelijkheden. Zo werkt het ook voor jou als iemand die dicht bij jou staat een keuze maakt, waarbij jij op een zijspoor komt. Nieuwe mogelijkheden ontstaan en daar moet je in mee gaan, met of zonder verdriet. Je doel hoef je niet altijd te wijzigen, wel de personen die je eerder voor ogen had om dit doel mee te bereiken. Bij alles wat volgt, heb je vooral tijd nodig. Tijd om aan de realiteit te wennen. Tijd om verdriet te hebben. Tijd om in te gaan zien dat er een nieuw leven ontstaat, hoe dan ook.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.