We gaan steeds vaker vreemd

Stuur je nog even snel een berichtje op Facebook naar je eerste liefde, terwijl manlief beneden staat te wachten? Of merk je dat je wel erg lange chatgesprekken hebt met die leuke man van je werk? Volgens Amerikaans onderzoek vindt 79% van de mensen dat flirten via SMS al vreemdgaan is. Toch gebeurt het steeds vaker.

Ongeschreven regel
Het is altijd een ongeschreven regel geweest dat je niet vreemd gaat tijdens je relatie. Heel simpel: seks is overspel. Maar dankzij social media krijgt vreemdgaan een hele andere lading. Steeds meer mensen bouwen op facebook een diepe, gepassioneerde relatie op en zijn zich niet bewust van de grens die ze overschrijden tussen een vriendschap en een relatie.

Vreemdgaan

De vragenlijst werd afgenomen door de Huffington Post onder 1000 volwassenen. 60% van de ondervraagden vindt het absoluut vreemdgaan als je een diepe emotionele band opbouwt met iemand anders dan je partner. 52 procent daarentegen vindt iemand een kus op de mond geven niet vallen onder vreemdgaan.
 

En toen kwam…

In de tijd van onze opa’s en oma’s bestond er nog geen internet en de enige met wie je kon flirten was de man van je beste vriendin of de beste vriend van je man. Maar toen kwamen Facebook en Twitter en werd het een stuk makkelijker om even een leuk berichtje naar iemand te sturen of even koffie te gaan drinken met  een oude vlam. Toch vindt 24% van de ondervraagden opnieuw contact leggen met een oud vriendje vallen onder vreemdgaan.

Grenzeloos

De grens tussen wat wel en niet kan wordt steeds dunner en met allemaal wachtwoorden op onze accounts is het makkelijk om weg te komen met de flirterige berichtjes. Maar hoe zou jij je voelen als je zulke berichtjes van je man naar andere vrouwen zou lezen?

Over een grens?

Weten of je over een grens gaat? Kun je op meerdere van de onderstaande stellingen ja antwoorden, dan moet je oppassen.

 
•Praat je negatief over je partner tegen een ‘bijzondere vriend’? Wat je eigenlijk wil zeggen is dat hij je heel makkelijk kan weghalen bij je niet zo ideale partner.
 
•Doe je alsof je beschikbaar bent? Hoe meer je tegen anderen over je man praat, hoe meer je laat weten dat je niet beschikbaar bent. ‘Vergeten’ te vertellen dat je een relatie hebt? Mannen zullen je dan ook benaderen alsof je single bent.
 
•Meet je met twee maten? Mag jij wel ‘onschuldig’ met iemand flirten en hij niet? Het is heel makkelijk om jezelf wijs te maken dat jouw berichtjes echt onschuldig zijn.
 
•Heb je geheimen voor je partner? Heb je een geheim emailadress of opeens een wachtwoord op je telefoon? In een goede relatie zou die geheimzinnigheid overbodig zijn.
 
•Deel je belangrijke, intieme details over je leven met iemand die je leuk vindt? Het is okay om dit soort details te delen met je vriendinnen, maar het krijgt een hele andere dimensie wanneer je van alles deelt met iemand waar je wel gevoelens voor hebt. Dit kan snel uitgroeien tot iets romantisch.
 
•Ben je vrouw? Vrouwen ontwikkelen volgens psychologen sneller een affaire dan mannen. Dit komt omdat vrouwen sneller emotioneel gehecht raken aan iemand met wie ze veel delen en kijken graag hoe zich dat ontwikkelt.
 
•Lieg je tegen je partner over de mensen waar je mee om gaat? Als je man onzeker en bedreigd reageert op alle tijd die jij met je nieuwe ‘beste’ vriend door brengt, blijf je die vriend dan toch zien en lieg je daarover? Word je bewust van je gedrag: Als mijn partner me nu zou zien, zou hij dan verdrietig zijn? Zou je er over liegen tegen hem? Stop er dan mee, nu!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?