uit elkaar gaan
22 November 2016

We blijven sowieso bij elkaar

Mensen maken soms de keuze om bij elkaar te blijven, terwijl ze toegeven ongelukkig te zijn in hun relatie met hun partner. Getrouwd of samenwonend, leven zij vaak al jaren in een onbevredigende situatie. Waarom blijven mensen daarin hangen, waarom stappen ze er niet uit om een nieuw leven op te bouwen? Waarom blijven mensen sowieso bij elkaar?

Vandaag nog uit elkaar

Door geloof, door handtekening bij gemeentehuis, door belofte tot de dood ons scheidt, je belooft iets en daar hou je aanvast. Of speelt de angst om alleen te zijn een grotere rol. Ieder moet dat voor zich zelf bepalen en uitmaken, wat in deze vaak dus niet gebeurt. “We gaan hoe dan ook vandaag nog uit elkaar”, een tekst regel uit Cd van jou, Cd van mij, van Acda en de Munnik, daar wordt precies andersom over gedacht.

Redenen om sowieso bij elkaar te blijven

Mensen hebben redenen waarom ze niet uit een relatie gaan ook al is de relatie bar en boos. Zelfs tegen beter weten in, blijven ze bij elkaar. Mogelijk dat ze van elkaar niet eens weten dat de een eigenlijk al lang had willen vertrekken. Draai het eens om, wanneer er geen enkele reden meer is om te blijven, is dat ook een legitieme reden om te vertrekken.

1. Echtscheiden is te duur

Het blijkt dat sommige mensen eerst berekenen of het verlaten van een partner te betalen is. Is dit niet het geval, dan wordt er gebleven. In geval van enige kostwinnaar, die willen nog minder vaak vertrekken, omdat ze bang zijn de helft af te moeten staan aan de ander. In een huis blijven zitten en alle kosten samen te delen, dat is inderdaad het goedkoopst.

2. Bij elkaar blijven voor de kinderen

De zorg voor de kinderen is een zeer begrijpelijke bezorgdheid voor elke zorgzame ouder. Het is echter zeker niet duidelijk dat het voor de kinderen het beste is, wanneer de ouders niet goed meer met elkaar overweg kunnen, om als gezin bij elkaar te blijven. In het belang van de kinderen. Welk belang? Wanneer er strijd is van woorden of zelfs fysiek, wanneer er niet genoeg vreugde en genegenheid in een huis is, dan is dat slecht voor de kinderen. Niet scheiden omwille van de kinderen wordt ook vaak gebruikt als “smoes” uit angst voor wat er gaat komen. Uit angst er alleen voor te komen staan.

3.  Relatie is goed genoeg

Er zijn mensen die nog liever lichamelijk  of emotioneel pijn lijden dan hun relatie te beeindigen. Zij zien het als zo’n extreme daad, die koste wat het kost vermeden moet worden. Ze stellen zich dan tevreden met de basis “goed genoeg”. Wanneer dit bij beiden bekend is en het stel wil het vanuit de basis proberen te verbeteren, dan is er nog hoop en dan is samen blijven enigszins zinvol. Maar zodra een van de twee pijn gaat lijden, dan kan dat voor de omgeving en het gezin, een ondragelijke toestand te weeg brengen.

4. Falen is te pijnlijk

De schaamte die samen hangt met het mislukken van een relatie is voor mensen onaanvaardbaar. Dit falen weegt nog zwaarder wanneer zij omringd worden met familie en vrienden die erg succesvol overkomen wat hun relaties betreft.

5. Succesvolle relatie is illusie

Wanneer mensen van kinds af aan al geen fijne jeugd heeft gehad, dan kennen ze het bestaan van een gelukkige relatie mogelijk niet. Natuurlijk is er overal wel eens iets, maar dat hoeft zeker niet altijd zo te zijn. Hobbels zijn er om genomen te worden en om er beter uit te komen. In een ongelukkige relatie te blijven omdat je denkt dat het altijd ellende is overal, dat is te triest voor woorden, maar blijkbaar gebeurt het.

Zoek hulp  of ga vredig uit elkaar

Bij een falende relatie zijn veel factoren in het spel. Enkele redenen zijn zojuist voorbij gekomen. Maar het leven is te kostbaar om in een ongelukkige relatie te blijven hangen. Het is zelfs al het beste vind ik persoonlijk wanneer één van de twee echt niet meer verder kan, dat de relatie gestopt wordt. De liefde en genegenheid moet van twee kanten komen, anders is iedere dag er een te veel.

Dus loopt jullie relatie niet zoals jullie ooit bedacht hebben, ga er dan aan werken. Wil je er niet meer aan werken. zorg dan dat je op een zo goed mogelijke manier jullie relatie afsluit. Vergeet niet dat er ooit dierbare momenten waren, laat die vooral dierbaar blijven. Begin allebei opnieuw. Het leven is te mooi om het door je vingers te laten glippen.

 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Vraag jezelf dit af wanneer je overweegt terug te gaan naar je ex

In de tijd vlak na de relatie over gaat, voel je...

Zo voorkom je dat je relatie sneuvelt in coronatijd

Kun je nog iets doen om het tij te keren als...

Hoe sterk is jouw (prille) relatie?

Er zijn bepaalde situaties die zullen testen hoe sterk je relatie...

Voordelige uitjes met de kids tijdens de zomervakantie

We hebben 5 eenvoudige, soms gratis en voordelige uitjes voor de...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie