speed daten

Wat zou je willen vertellen over jezelf?

Het stellen van de juiste vragen bij speeddating kan je helpen om er achter te komen voor wie je je best moet doen.  Er zijn een aantal vragen die je gewoon eens uit moet proberen om je beslissing gemakkelijker te maken.

Durf persoonlijke vragen te stellen

Speeddating kan zowel zenuwslopend als spannend zijn. Het is gewoon spannend omdat je nieuwe mensen leert kennen en omdat je hoopt dat bij die mensen mogelijk jouw potentiële partner zit. Het is apart aan speed daten dat over jou bij anderen nog niets bekend is. Wil je dat er meer over je zelf bekend wordt, dan moet je zelf ook persoonlijkere vragen stellen. Dat beslis je gaande weg je speeddate.

Stap in speeddate met open mind

Het is ten eerste van belang dat je met een open mind in je speeddate stapt. Een open mind helpt je open te staan voor de vele mogelijkheden van het daten en van interacties met verschillende personen. Bij een speeddate lijken mensen te vergeten dat ze de juiste vragen te stellen. Vragen en antwoorden waarop je echt een beslissing kunt nemen om eventueel een tweede gesprek aan te gaan.

Stel de juiste vragen tijdens speeddaten

Bij speeddaten krijg je maar weinig tijd, dus verdoe je tijd niet met vragen waar je niets aan hebt. Er zijn echt wel belangrijke vragen te bedenken. Door die geregeld bij speed daten toe te passen zal dit speed daten je ook beter af gaan op den duur.

1 Waar kom je vandaan?

Deze vraag helpt om je  inzicht  te geven in iemands achtergrond.  Het biedt ook informatie over hoe iemand zijn familie ziet, nadenkt over cultuur en traditie. In korte tijd kun je een beetje begrip krijgen voor iemands manier van denken. Het ware doel van deze vraag is om boven water te krijgen hoe iemand praat over waar hij of zij vandaan komt, of ze trots zijn of juist niets van trots voelen tijdens het antwoord geven.

2 Waar ben je gepassioneerd over?

De meeste mensen vinden het prettig om te praten over wat hun passie is. Door deze vraag te stellen kun je onverwacht en tot je verbazing voelen hoeveel plezier iemand kan beleven aan een bepaalde passie. Heb je iemand tegenover je die nergens passie voor voelt, dan weet je dat ook meteen.  Je kunt ook meteen vaststellen of de passie van de ondervraagde ook jou passie zou kunnen zijn.  Spreekt andermans passie jou echt niet aan, dan geeft dat veel duidelijkheid.

3 Wat zijn je toekomst plannen?

Ook al leven we vandaag, de toekomst is zeker belangrijk. Bij het stellen van deze vraag krijg je  een duidelijk inzicht over wat iemand heeft gepland voor de toekomst. Dit vertelt waarmee mensen nu bezig zijn, waarin ze zich bewegen. Mogelijk is dit een lastige en grote vraag, vraag dan naar hun wensen over hun carrière, een gezinsleven of hun passie. Weet iemand echt niks te verzinnen, dan kun jij je afvragen of je iemand wilt zonder plannen, zonder visie. Heeft iemand wel duidelijke beelden voor de toekomst, dan kun je bedenken of dat dit zou passen in jouw beelden.

4 Waarop loopt een date bij jou meteen stuk?

Om te weten waar een ander zich heel erg aan stoort tijdens het daten, is handig te weten zodat jij die fout niet zal maken wanneer de ander jou wel bevalt. Wil je niet verder dan weet je ook wat je daarvoor moet doen, bij wijze van. Deze vraag zegt iets over het relatieverleden van de persoon in kwestie. Een ander heeft zich ooit aan iets gestoord, wat in een nieuwe relatie absoluut niet meer er in mag sluipen. Deze vraag heeft veel met normen en waarden te maken. Komen jullie normen overeen, dat kun je een beetje helder krijgen. Heeft iemand een hele waslijst met zaken waarop een date kan vastslopen, dan zegt dat veel over die persoon.

5 Waarom heb jij je laatste relatie beëindigd?

Wees niet bang voor deze vraag, want het is je vriend, niet je vijand. Dit is een zeer inzichtelijke vraag, vooral als je meer wilt weten over diens ellende van de relatie uit het verleden. Het is ook een indringende vraag die je inzicht geeft of iemand nog erg vast zit aan zijn ex of klaar is om vooruit te gaan.  Je wilt niet iemand met veel extra bagage en deze vraag maakt dit snel duidelijk.  Wanneer iemand positief vertelt over zijn laatste voorbije relatie en in staat is een relatie zonder wrevel te beëindigen, dan zegt dat echt iets over iemand.

6 Wat doe je voor je plezier?

Dit is een eenvoudige vraag, die de stemming kan verlichten wanneer die een beetje zwaar geworden is. Je kunt het ook gebruiken om te zien of jij dezelfde interesses hebt, Mensen houden ervan om te praten over wat ze doen voor de lol, dus deze vraag zal de ander  in staat stellen om interessante aspecten van zijn of haar leven met jou te delen. Het is altijd een goed idee om te beginnen met informatieve vragen, eindig nooit met een te ingewikkelde vraag.

7 Wat zou je willen vertellen over jezelf?

Dit geeft je de kans om te ontdekken of de ander zich vrij genoeg voelt om meteen iets persoonlijks met jou te delen. Mensen zijn soms erg bedachtzaam in het willen delen met anderen. Lukt het de ander niet meteen, dan moet je daar ook niet meteen negatief over denken. Deze vraag geeft inzicht of ze echt iets persoonlijks met je gaan delen. Dat maakt wel een verschil natuurlijk.  Op basis van hobby’s, kun je al afleiden of deze persoon intellectueel is, een waaghals, een atletische type of een artistiek persoon is. Iets intiems met iemand delen schept meteen een band.

 Speed daten is wat je ervan maakt

Over het algemeen is speed dating wat je ervan maakt. Het is vooral van belang om te proberen er plezier te hebben in te hebben. Deze vragen kunnen je helpen in een korte tijd een aantal belangrijke inzichten over iemand aan de weet te komen. Elke vraag benadrukt delen van iemands persoonlijkheid, iemands achtergrond en hoe iemand over relaties denkt. Vergeet niet te diepere vragen af te wisselen met een luchtigere.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam