reistrends

Wat wordt jouw reistrend in 2016?

Het jaar 2016 is al weer een paar maanden oud. Het nieuwe jaar draait om ervaringen in plaats van bezittingen, om spontaniteit, om ‘instant’ op reis gaan en om sociale status. We willen hoe dan ook ontsnappen uit het 24/7 geconditioneerde leven. Waarheen dat maakt niet uit. Heb jij jouw reistrend al helder?

Voorspelde reistrends van 2016

Travel trendwatcher Tessa aan de Stegge heeft reeds tijdens de Vakantiebeurs aangegeven wat volgens CherryLAB  dé top 10 reistrends voor 2016 zijn. We lopen kort nog even door haar 10 trends heen.

1.Verzamel herinneringen

Thuis komen met mooie herinneringen maakt je reis tot iets blijvends. Collect Memories draait om het sparen van mooie herinneringen op reis. Je kunt meer verschillende herinneringen opdoen  als je vaker en korter op vakantie gaat. Dat houdt in dat je vaak dichter bij huis blijft. Nederland is het festivalland bij uitstek, daar wordt vaak ook een reisje omheen gepland. Apps en nieuwe reisorganisaties haken hier op in.

2. Solo +

Durf jij het aan? Alleen op reis zonder een reisorganisatie? Er zijn veel singles en steeds meer eenpersoonshuishoudens,  allemaal mensen die niet minder graag reizen dan anderen.  Niet gaan omdat je geen partner hebt, is geen reden.  Alleen op reis gaan is een mooie manier om jezelf te leren kennen. Solo + staat niet alleen voor jezelf beter leren kennen, maar ook op reis gaan met het doel anderen te leren kennen. Dit kan spontaan gebeuren, maar ontmoetingen met anderen kunnen ook online worden geregeld. Ga dus alleen, maar regel vooraf alvast wat nieuwe mensen die je gaat ontmoeten via apps zoals Penroads of Tripr.

3. Ga met gelijkgestemden

Gelijkgestemden worden in 2016 bepalend voor de bestemming van je reis, de accommodatie en wat je gaat doen. Al vooraf kun je met ze in contact komen om plannen te smeden of om kennis uit te wisselen. Reviews en inspiratieblogs gaan daarbij in 2016 nog een belangrijkere rol spelen.

4. Verrassingselement groot

Er komen meer reisorganistatie die jou gaan verrassen met een voor jou onbekende bestemming. Zo heb je Mystery Me, Trveler en blind break organisatie srprs.me, die allemaal hun eigen verrassings-element hebben. Er is ook  een vliegapp zoals Kayak, waar de bestemming onbelangrijk, maar daar kun je tips krijgen op basis van de gewenste temperatuur, te ondernemen activiteiten of maximaal vliegtijd.

5. Maatwerk in reizen

Reizigers willen maatwerk. Er bestaat geen reis die voor iedereen passend is. Toen de Italiaanse vliegmaatschappij TAM campagne voerde met een gepersonaliseerd ‘own board’-magazine gebaseerd op het sociale profiel van de lezers, werd dit door alle passagiers meegenomen en gelezen. Mensen willen een tailor made reis, niet one size fits all.

6. Radar ontduiken

Wel eens gedacht aan een woestijn reis? Of een reis door Mongolië met de kans rendieren tegen te komen? Bestemmingen en activiteiten uitgekozen door  Under the radar zijn de uitgelezen kans voor een originele reis. Je wilt je niet bevinden tussen allemaal toeristen die gewoon ‘op vakantie’ zijn in plaats van reizen.  Wanneer de economie langzaam aantrekt zal deze tak van sport zeker toenemen. Waar wil jij in 2016 naar toe zonder gespot te worden door de radar?

7. Groen is gezond

Groen is cool! In het nieuwe jaar profileren reizigers zich door gezond en verantwoord te reizen. Door te verblijven in gecertificeerde accommodaties en door bij te dragen aan lokale gemeenschap in geld, middelen en natura, zijn ze goed bezig.  Groene bestemmingen en groen transport spelen een rol bij de besluitvorming voor bestemmingen van de nieuwe reiziger.  Wat denk je van het plaatsen van zonnepanelen op je backpack?

8. Alles inbegrepen

Alles inbegrepen slaat niet alleen op luieren en heel de dag eten binnen de omtrek van een hotel, het kan ook gaan over zowel luxe maar ook natuur. Meer de variatie van de ene dag luxueus en de andere dag soort van afzien. Dit geldt zowel voor overnachten, eten en vervoer. Juist de variabele factoren maken het onverwacht anders dan je van te voren kon bedenken.

9. Digitale nomaden

Ik ga op vakantie en ik neem zeker mijn draagbare computer mee. Bij deze Digital Nomads trend draait alles om lifelogging, wat inhoudt dat jouw reis (automatisch) wordt vastgelegd. Polarsteps is een online foto- en routedagboek. Flightradar24 post op jouw sociale media wanneer je aan het vliegen bent. Olioclip is een handige clip die je op je smartphone kunt aansluiten voor kwaliteitsfoto’s. Maar dat jouw camera gaat bepalen wat je wel of niet moet vast leggen dat gaat toch iets te ver (app Camera Restricta).

10. Op de bonnefooi

Als je op de bonnefooi gaat wordt technologie even vergeten, de navigatie gaat uit en je ziet wel waar de reis je brengt. Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe. Op de bonnefooi dus. Doe eens gek, anders dan anders, ga lekker verdwalen in de grote wereld van het reizen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.