hitte

Wat we zoal doen bij hitte

Als het in de winter ineens lente wordt dan is iedereen al laaiend. Maar nu zitten we ineens midden in de zomer met achter ons een hittegolf en morgen ook weer een bijzonder warme dag voor ons. Omdat we in Nederland een beetje wisselvallig weer hebben, weten we vaak van gekheid niet wat we moeten doen. Er zijn een aantal typische acties die we zoal doen. 

Wat we zoal doen met de hitte

Dus morgen krijgen we weer een zonnige zaterdag, dat betekent dus een hoop gekheid. Weet jij niet wat je moet doen van de hitte, dan weten anderen vast wel iets met jou te bedenken. Kijk maar of jij je hierin herkent.

1. Gillen

De begin reactie op het nieuws wanneer het vanuit het niets ineens zomer wordt, dat is vaak een rondedans met geluid alsof de man van Zalando langskomt. Zowel mannen als vrouwen wagen zich hieraan.

2. Fietsen

Terwijl we nooit fietsen ineens een hele lange familie fietstocht gaan rijden door het bos. Met een goed gevulde picknickmand natuurlijk.

3. Klagen

Klagen over alles. Met name over de koffie op terrasjes die weer duurder is geworden. En nog meer over de prijs van een koud biertje.

4.  Aapjes kijken

Met de kids naar de Apenheul of willekeurig elke andere dierentuin. We willen naar buiten de dieren zien die lekker genieten van de warmte.

5. Vroeg middag biertje

Om 13.00 proosten we al met zijn allen met een eerste biertje op het terras.

6. Verbranden

Massaal inslaan van zonnebrandcreme, maar echt goed smeren ho maar. Verbranden gaan we, dat is niet gezond. Opletten dus.

7. Zwembad opzetten

Samen met je buren of vrienden een zwembadje opzetten voor de buurt. Stoelen en bankjes erbij voor het gezellige saamhorigheid.

8. Patatje speciaal

Als de zon ondergaat rennen alle Hollanders naar de patatboer voor deze klassieke samenstelling, blijkbaar hoort dat bij zonneschijn en zomerse sferen.

9. Fiets versieren

Je fiets versieren, ook al is koningdag allang achter de rug. Het staat gewoon zo vrolijk.

10.  Achtertuin pilsje

Om heerlijk van een biertje of een wit wijntje te genieten heb je in aanwezigheid van de zon verder niet altijd iemand nodig. Lekker in je eigen achtertuintje genieten van een koud pilsje.

11. Zwemwater nog koud

Te ambitieus een zwembad  opzoeken terwijl het water nog aan de koude kant is. Na al een week hittegolf is dit probleem mogelijk wel wat minder van toepassing.

12. Vogels verwensen

Vogels uitschelden omdat ze zo oorverdovend hard tjilpen, ze verpesten je rustige buiten zijn.

13.  Uit je winterslaap komen

Zondag is de eerste dag dat sommigen van ons het daglicht weer zien. Er blijken ook mensen te zijn die van zon niet goed worden, die gaan dus juist aan hun ‘zomerslaap’ beginnen.

14.  Tuin zomerklaar maken

Het krankzinnige idee hebben om de hele tuin aan te pakken. Begin gewoon met het onkruid wieden, overmorgen regent het misschien weer.

15. Te blote kleding

Het is meer dan 25 graden, echte zomerse temperaturen. Dan kan iedere outfit dus best! Blote benen en armen kan zeker. Maar te bloot? Het moet voor iedereen prettig zijn om naar te kijken.

16. Scheveningen is in

Scheveningen staat ineens weer op de kaart. Nederland heeft een grote kuststrook maar Scheveningen blijft toch jé van het.

 17. IJsverkoop McDonalds  stijgt enorm

De omzet van McDonalds stijgt astronomisch op dergelijke gemoedelijke hitte dagen. De gemoederen zijn wel verwarmd maar nog niet oververhit.

18. Zeuren over de warmte

Iedereen mededelen dat het vandaag zo ontzettend warm is. Het is gewoon nooit goed.

19. Kraan opzoeken

Met je hoofd onder iedere openbare kraan of fontein gaan hangen.

20. Gewoon op smartphone zitten

Iets aparts doen door de hitte? Ach, wie houden we voor de gek. We weten allemaal dat we de hele dag op onze smartphone zitten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.