Belgische singles

Wat we belangrijk vinden in relaties

Een relatie opbouwen valt niet altijd mee. Mannen en vrouwen zijn nu eenmaal verschillend. Met elkaar praten is niet genoeg om de verschillen te overbruggen. Wel is het handig te weten als vrouw wat mannen belangrijk vinden,maar ook andersom, dat mannen weten waar vrouwen belang aan hechten. De facetten die genoemd worden zullen je niet verbazen, maar je wellicht even doen nadenken over jezelf en jouw relaties.

Bouwen van relatie

Mijn aandacht was getrokken door een Engels artikel, dat beloofde dat je als lezer verrast zou zijn door facetten die je als vrouw niet zo snel achter een man zou zoeken. Ik was inderdaad wel verbaasd maar meer over het feit de genoemde aspecten ook bij vrouwen hoog in hun vaandel  staan. Respect, waardering, tijd om zaken te overdenken. Natuurlijk houdt dit mannen bezig maar vrouwen niet minder. Het heeft alles te maken met bouwen van relaties. Ik ga ze aan jullie voorleggen met mijn kijk erop.

Respect

Een van de belangrijkste zaken tussen mannen en vrouwen is respect. Het voelen van respect voor jou, maar ook het geven van respect aan een ander. Niet alleen aan degenen waar je een relatie mee hebt, maar aan iedereen en alles. Daarmee bedoel ik ook respect voor je omgeving, voor het milieu, voor andermans opvattingen.

Niet alleen mannen doen er alles aan om respect te verwerven thuis en op het werk, dat geldt toch ook voor vrouwen. Wat voor verdriet kun je niet hebben als niet gezien wordt, hoe goed je bezig bent voor de ander, voor je gezinsleden, voor je collega’s  of voor vrienden. Wanneer je niet genoeg respect ontvangt, dan kan dat aan je kan gaan vreten en het zal je gevoel van eigenwaarde enorm verlagen. Je zelf minder gaan voelen omdat een ander jou niet ziet staan, dat kan veel schade aanrichten.

Aan een relatie moet respect ten grondslag liggen.  Zonder respect kan geen enkele relatie blijven bestaan.

Waardering

Het krijgen van complimenten is even belangrijk als eten van voedsel voor ons lichaam, het is als voedsel voor onze ziel. Je hoeft  een ander niet de hele dag te overladen met positieve woorden, maar zeg af en toe dat je vindt dat iemand iets goeds doet, of dat je gewoon blij bent met iemands aanwezigheid. Je waardering uiten zit hem niet in het geven van cadeautjes, maar in het geven van gevoel, van liefde.  Te zien hoe een ander blij is met jouw woorden, zal jou op jouw beurt ook verblijden. Je moet het wel altijd vanuit je hart doen, anders heeft het geen zin.

Positiviteit

Je kunt niet ieder moment van de dag met een grote glimlach op je gezicht lopen. Het leven is nu eenmaal niet alleen maar rozengeur en manenschijn. Maar wanneer je wel blij bent, dan mag je dat gerust laten zien met een warme glimlach.

Het is een kunst om altijd positief te zijn, eerlijk gezegd lukt mij dat persoonlijk niet altijd. Ik zie dat soms wel bij anderen en dan vind ik dat erg knap. Niet bij de pakken gaan neerzitten, maar zo snel mogelijk na een vervelende situatie je blik weer in zijn vooruit zetten.  Het is mooi om soms voor een andere die stimulans  te zijn, die iemand uit zijn negatieve houding kan halen.

Tijd om na te denken

“Mannen hebben veel tijd nodig hebben om zaken te overdenken voordat ze een besluit nemen. Vrouwen hebben altijd wel hun mening over iets klaar.” Met deze stelling ben ik het absoluut niet mee eens. Volgens mij zijn het juist de mannen die altijd meteen klaar staan met een oplossing op een probleem, wanneer je als vrouw eigenlijk gewoon maar je gedachten met iemand wilt wisselen. Soms helpt het wanneer je uitspreekt wat je dwars zit, wat er tegen zit, wat je niet lukt. Eenmaal uitgesproken, kun je langzaam je beeld gaan bijstellen of bedenken hoe nu verder.

Heb jij wel een man getroffen die meer tijd nodig heeft om stappen te maken, besluiten te nemen, geef hem die tijd dan. Respecteer hem hierin.

Verzorging

Een man vindt het prettig als zijn vrouw er goed verzorgd uitziet. Daar kan ik helemaal inkomen. Ook heb ik de mening dat een man zijn eigen vrouw niet altijd helemaal op en top opgedoft hoeft te zien, om te zien hoe mooi ze is. Schoonheid komt van binnen uit.  Met een natuurlijke uitstraling kun je juist stralen. Vrouwen vinden het vanzelfsprekend ook prettig wanneer hun partner zijn best doet, ook in een relatie die al lang duurt, er goed uit te blijven zien. Werken aan je lichaam, de nodige hygiene nastreven. Dit is ook een vorm van respect, respect voor  je eigen lichaam.

Je wilt trots op elkaar zijn als je samen op pad gaat, bijvoorbeeld wanneer je de ander voorstelt in een nieuwe omgeving. Je verzorgen doe je eerst voor je zelf maar dat je de ander er ook blij mee maakt dat is een mooie bijkomstigheid.

Waardering uitspreken

Zojuist heb ik het woord complimenten genoemd. Het uitspreken van waardering naar een ander is eigenlijk niet veel anders. Je kunt je waardering uitspreken over iemands harde werken, dat zal zeker positief ontvangen worden en nog meer motiveren. Waardering hoeft niet altijd betrekking op werk te hebben. Je kunt ook waardering naar iemand uitspreken die tijd voor jou vrijmaakt, die een luisterend oor voor je is, die je helpt. Het is niet dat alleen mannen hier gevoelig voor zijn. Vrouwen krijgen hier ook een blij gevoel van.  Soms kun je met uitspreken van waardering een  lastige situatie een andere draai geven. Dat heeft dan ook weer met positiviteit te maken. Blijf niet hangen in zaken die niet lukken, er gaat zoveel wel heel goed. Benoem dat.

Lach

Lachen of glimlachen. Natuurlijk vindt je man het prettig als hij een vrolijke vrouw treft als hij thuiskomt. Dat is vaak een teken van gelukkig zijn. Je naasten voelen zich daar comfortabel bij. Maar als een vrouw thuis komt van een dag werken of een avond sporten, dan vindt zij het net zo aangenaam, wanneer het thuisfront je met een glimlach verwelkomt en vraagt of je een fijne dag of avond hebt gehad. Zowel vrouwen als mannen moeten elkaar hun pleziertjes gunnen, hun uitjes en hun eigen successen.

Samen relatie bouwen

Geniet er samen van dat je afzonderlijk twee gelukkige mensen bent.  Heb wederzijds begrip voor elkaar,  sta stil bij hoe de ander in het leven staat, en dan moet er een mooie duurzame relatie te bouwen zijn.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.