vrouwen seks orgasme

Wat vrouwen écht opwindt

Onderzoekers aan de universiteit van Québec zijn wild enthousiast over hun seksuele “ontdekkingen”. Eindelijk (?!) hebben ze een antwoord op de vraag wat voor vrouwen nu werkelijk opwindend is. Het lijkt erop dat vooral de onderzoekers erg opgewonden zijn van de resultaten.

Bestuderen van effecten van aanraking

Door de effecten van lichte aanraking, druk en trillingen op het vrouwelijk lichaam te analyseren, zijn ze tot de conclusie gekomen dat de nek het gevoeligst is voor lichte aanrakingen, terwijl de tepels en de clitoris veel heviger reageren op druk en vibraties. Ben jij van je stoel geblazen?

Blootgesteld aan meerdere prikkels

Een onderzoeksteam aan de Universiteit van Québec analyseerde 30 gezonde vrouwen tussen de 18 en 35 jaar oud. Het perineum (de clitoris, kleine schaamlippen, vagina en anus), de borst (gehele borst en tepel), de nek, onderarm en buik werden blootgesteld aan verschillende soorten prikkels. Geblinddoekt op een onderzoekstafel werden de vrouwen telkens anderhalve seconde met wetenschappelijke instrumenten aangeraakt, waarna ze moesten omschrijven wat ze voelden.

Er werd rekening gehouden met borstgrootte, BMI, anticonceptie, menstruatiecyclus en de seksuele geaardheid. Niets bleek de resultaten te beïnvloeden. Piercings hebben vermoedelijk wel enige invloed en ook klinische omstandigheden, zoals plastische chirurgie, kunnen de gevoeligheid veranderen.

Opwindend

Uit het experiment blijkt dat de onderzochte plekken op het vrouwenlichaam niet identiek reageren op de verschillende soorten aanrakingen. Voor een lichte aanraking zijn de nek, de arm, en de onderrand van de vagina het gevoeligst. De clitoris en de tepels reageren dan weer veel intenser op druk, terwijl het weinig effect heeft op de buik en de zijkant van de borst. Bij vibraties worden eveneens de clitoris en tepels het meest geprikkeld. Waanzinnig baanbrekend, niet?

Enthousiast

Volgens de onderzoekers is dit het eerste onderzoek in zijn soort. “Deze studie richtte zich op jonge vrouwen om een eerste reeks aan data vast te leggen voor lichte aanraking, druk en vibratie op het perineum en rond de borsten. Er zijn weinig studies die meerdere gevoelige plekken hebben onderzocht, maar de resultaten uit dit onderzoek kunnen gebruikt worden voor klinische redenen, zoals geslachtsverandering, borstvergroting en -verkleining en geestelijke aandoeningen”, klinkt het betoog.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.