online dating

Wat vrouwen écht denken ontdek je op Facebook

Dat mannen en vrouwen nogal van elkaar verschillen, dat weten we al langer dan vandaag. Dit verschil blijkt uit wat mannen en vrouwen zoal op Facebook zetten. Vrouwen gebruiken warme en vriendelijke woorden terwijl mannen veel vaker vloeken, hun woede laten blijken en discussiëren.

10 miljoen Facebook berichten

Onderzoekers aan de Amerikaanse universiteit onderzochten voor de studie maar liefst 10 miljoen Facebook berichten en updates van 65.000 verschillende mensen. Er werd onder andere gekeken naar het taalgebruik en de onderwerpkeuze van de mannen en vrouwen in kwestie.

Vrouwen meelevend en vriendelijk

Een opvallende conclusie die de onderzoekers trokken, is dat vrouwen meestal meelevende en vriendelijke berichten posten, terwijl mannen eerder kiezen voor vijandige en onpersoonlijke woorden en zinnen. Wist je trouwens dat single mannen en vrouwen elkaar nogal eens mislopen omdat ze zo van elkaar verschillen?

Meest gebruikte woorden

De meest gebruikte woorden van vrouwen zijn “geweldig”, “gelukkig”, “verjaardag”, “opgewonden”, en “dankbaar”. Vrouwen schrijven ook vaker over hun familie en hun sociaal leven. Mannen aan de andere kant, gebruiken dan weer vaak woorden als “vrijheid”, “winnen”, “verliezen”, gevecht en “vijand”. De heren schrijven voornamelijk over politiek, sport en videospelletjes.

Vrouwen assertiever

Maar tot daar de enigszins voorspelbare resultaten. Ondanks de warme en hartelijke taal van vrouwen, blijken ze ook assertiever te zijn op het sociale medium dan mannen. “Hoewel je het misschien niet zo afleiden afgaande op de voorgaande resultaten, gebruiken dames wel een beetje meer assertieve taal dan mannen,” staat in de studie te lezen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.