relatie verbreken

Wat vrouwen echt bedoelen te zeggen

De kronkels van het vrouwelijke brein zijn voor een vrouw zelf al lastig, laat staan voor een man. Wat bedoelen ze nu echt? Om de mannen een handje op weg te helpen volgt hier een verklarende woordenlijst met meest voorkomende valkuilen.

“Ik ben niet boos”

Het probleem of gesprek dat we hadden, is nog niet helemaal van de baan. Ik ben nog steeds van streek, maar ben te verlegen of te boos om verder te gaan met onze discussie. Het onderwerp zal later wel nog eens ter sprake komen.

“Het is aan jou, kies jij maar”

Je bent klaar voor een grote test en staat voor twee mogelijke keuzes. Ofwel maak je een keuze met je hart en ga je inderdaad naar de kroeg met je vrienden, ofwel maak je een verstandige beslissing en blijf je als zorgzame vriend thuis. Wees er maar van overtuigd dat je keuze sowieso beoordeeld zal worden.

“Ben ik (te) dik”

Vervang deze vraag door “ben ik nog aantrekkelijk” en je kent de verborgen boodschap. Vrouwen weten heus zelf wel hoe ‘dik’ of ‘dun’ ze zijn, maar soms horen ze graag een ontkennend antwoord of willen ze een bevestiging over hun uiterlijk.

“We zullen wel zien”

Keuze tussen twee activiteiten? Dan zal je vriendin waarschijnlijk wel haar favoriete bezigheid verkiezen en is het antwoord op jouw voorstel ronduit ‘neen’, sorry.

“We moeten praten”

Ik moet mijn hart luchten en ja, waarschijnlijk zal ik klagen en doorzagen maar je moet  de pijn maar doorstaan.

“Er is niks mis”

Natuurlijk is er iets mis maar moet je die oorzaak wel zelf achterhalen. Vrouwen moeten op elk moment toch mysterieus blijven, niet? Blijf maar doorgaan tot je het antwoord hebt gevonden, anders kan ze nog bozer worden.

“Maak je geen zorgen, ik doe het wel”

Je zou me beter helpen in plaats van in de zetel te blijven zitten.

“Heb jij ook dorst of honger?”

Kan je even snel naar de koelkast – of zelfs winkel – gaan om mijn favoriete snack of drankje te halen? Jij had toch ook honger, dus je moest wel over gaan tot actie.

 

Opmerking van redactie Singlessite.nl:

Kom op vrouwen, wordt het niet eens tijd dat wij moeten inzien dat een man niet aan onze buitenkant kan aflezen wat we in ons hoofd allemaal hebben zitten bedenken. Dat je niet blij bent bijvoorbeeld, ja, dat kan hij wel zien, maar waarvoor of waarover? Zeg wat je kwijt wilt. Het voordeel van mannen boven vrouwen is dat ze vaak een dikke huid hebben, die wel tegen een stootje kan. Of dat ze gewoon niet zo veel energie steken in het nogmaals overdenken van woorden, zoals vrouwen dat wel zo goed kunnen. Niet dat wij met deze eigenschap erg blij hoeven zijn. Het zou zo veel meer ontspannen zijn, wanneer gedane zaken ook gedane zaken mogen blijven. Want ze nemen toch geen keer.

Mannen, vraag gewoon even  iets meer door. Maar blijf wel aardig, in eerste instantie. Wij bedoelen het niet zo verkeerd. Zie het meer als een geval van onvermogen. Kan beter worden in de loop der jaren, mits er aan gewerkt wordt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.