10 weetjes zoenen

Wat vrouwen alleen maar durven dromen

Onderdanig of dominant, hoe willen vrouwen nu eigenlijk écht behandeld worden in de slaapkamer? De Britse auteur Emily Dubberley sprak met honderd vrouwen en schreef de meest voorkomende seksuele fantasieën neer in het boek Garden of Desires: The Evolution of Women’s Sexual Fantasies.

Fantasieën onder de loep

Emily’s boek is een vervolg op My Secret Garden, een boek uit 1973 waarin de seksuele fantasieën van vrouwen eveneens onder de loep werden genomen door Nancy Friday. In het nieuwe seksboek hoopt Dubberley een antwoord te geven op wat er de laatste 40 jaar is veranderd en nog belangrijker, welke fantasieën het hoofd van de moderne vrouw op hol brengen.

De resultaten van haar diepte-interviews vat ze samen in vijf sleutelbegrippen:

 

1. De onderdanige fantasieën
Fantasieën van deze aard kunnen erg hard variëren. Terwijl de ene vrouw wild wordt bij de gedachte dat ze aan bed vastgemaakt wordt, zwijmelt de andere weg bij een gedetailleerd ‘sekscontract’ met regeltjes die tot in de puntjes moeten worden nageleefd. Zweepjes, handboeien en blinddoeken zijn onmisbare attributen bij dit soort fantasieën. De onderdanigheid kan zowel op emotionele als lichamelijke manier tot zijn recht komen in de vorm van rollenspelen.

2. De dominante fantasieën
Wanneer de rollen worden omgedraaid en de man onderdanig wordt tegenover zijn dominante vrouw. Belangrijk hierbij is dat de vrouw controle heeft over wat er gebeurt. Mogelijke thema’s bij rollenspelen binnen deze categorie zijn bedrog of de controle over een seksslaaf. Uit onderzoek blijkt dat dominante fantasieën behoorlijk populair zijn. Maar liefst een op de drie personen heeft of had ze.

3. Openbare plekjes
Of het nu in de tuin, op een vliegtuig of tegen een open raam in hun eigen huis is, het idee dat iemand kan meekijken tijdens het liefdesspel, windt vrouwen enorm hard op. De geïnterviewde dames vinden het erotisch om de liefde te bedrijven terwijl ze zo goed als zeker weten dat er iemand meegluurt. Ze vinden het ook zelf spannend om de stiekeme toeschouwer te zijn.

4. Groepsseks
Omringd door meerdere personen tegelijk, genieten vrouwen van het idee dat ze van kop tot teen bekeken en geïnspecteerd worden. Hierbij speelt ook een zekere vorm van anonimiteit een rol. Voor koppels is groepsseks dan weer de ideale manier om te experimenteren, zodat het daarna ook in de eigen slaapkamer weer spannender wordt.

5. (Exclusieve) partner
Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Ook van seks met een exclusieve liefdespartner kunnen vrouwen het behoorlijk warm krijgen. Anderzijds durven dames ook wel eens te fantaseren over seks met een bepaalde persoon met wie ze niet in een vaste relatie zitten.

Bron: AD

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.