26 May 2019

Wat te doen met een aanbidder waar jij niet verliefd op bent?

Soms is het gebeurd voor dat je er erg in hebt. Tijdens een avondje stappen flirt je een beetje, je ziet iemand geregeld op het werk of bij de sport. Er wordt wat heen en weer geappt of gemaild, misschien een keer een zoen uitgewisseld en er ontstaat een soort van verwachtingspatroon. Hij zoekt je steeds vaker op en… En jij? Jij vindt hem echt wel aardig maar niet meer dan ‘gewoon leuk’. Een relatie was nooit jou intentie, dus wat te doen? Advies: gelijk op de rem gaan staan.

We zeiden het al, het kan je zomaar overkomen. In het begin voel je je misschien vereerd, maar op den duur kunnen al zijn attenties behoorlijk gaan benauwen. Het is daarom maar beter om hem zo snel mogelijk aan zijn verstand te brengen dat jij niet hetzelfde voor hem voelt. Hoe?

#1 Kom met de waarheid voor de dag

In het prille begin kun je dat doen door hem te ontwijken, door vriendelijk maar afstandelijk op zijn attenties te reageren en door hem nul op rekest te geven als hij je uitvraagt. Blijft hij je opzoeken of bekent hij openlijk dat hij verliefd op je is, dan blijft er nog maar één oplossing over: zeg hem eerlijk dat jij niets voor een relatie voelt (soms houd je er een waardevolle vriendschap aan over). Hoe verder je het laat komen, hoe vervelender en moeilijker het voor beiden zal zijn.

#2 Respecteer hem

Vertel het hem met respect, treed niet in details (je hoeft hem echt niet gedetailleerd te vertellen wat je niet leuk aan hem vindt), laat hem in zijn waarde en schep niet opnieuw onnodige verwachtingen. Laat zinnetjes als: ‘het is nu nog te vroeg, misschien in de toekomst…’ maar achterwege – zachte heelmeesters maken stinkende wonden (tenzij je er echt zo over denkt, natuurlijk).

#3 Wacht niet te lang

Het hem door de telefoon vertellen klinkt misschien laf, maar hem voor de eerste keer bij jou thuis uitnodigingen om het hem in persoon te vertellen, kan nog pijnlijker zijn. Ga het hem maar eens zeggen als hij met een stralend gezicht en de inmiddels standaard bos bloemen voor de deur staat!

#4 Verwijt jezelf niets

Nog een laatste tip: verwijt jezelf niets. Dat je hem misschien in het begin aanleiding hebt gegeven om te denken dat het iets kon worden, kun je jezelf niet aanrekenen. Voor hetzelfde geld was het wel iets geworden. En maak er ook niet een al te groot drama van. Hij mag dan even zielig en gekwetst zijn, hij komt er vast wel over heen. Genoeg vrouwen op de wereld!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vrouwen voelen zich in zomer sexier en flirten dan meer

De zomerse temperaturen doen de onzekerheid van de Nederlandse vrouw over...

Alcohol en verliefdheid hebben hetzelfde effect

Dronken van verliefdheid? Dat kan wel degelijk zo blijkt uit een...

Daten in real life: tips!

Nu de terrassen weer open zijn, is het voor singles mogelijk...

Het mag weer: Daten in real life!

Nu de terrassen weer open zijn, is het voor singles mogelijk...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie