Wat te doen met een aanbidder waar jij niet verliefd op bent?

Soms is het gebeurd voor dat je er erg in hebt. Tijdens een avondje stappen flirt je een beetje, je ziet iemand geregeld op het werk of bij de sport. Er wordt wat heen en weer geappt of gemaild, misschien een keer een zoen uitgewisseld en er ontstaat een soort van verwachtingspatroon. Hij zoekt je steeds vaker op en… En jij? Jij vindt hem echt wel aardig maar niet meer dan ‘gewoon leuk’. Een relatie was nooit jou intentie, dus wat te doen? Advies: gelijk op de rem gaan staan.

We zeiden het al, het kan je zomaar overkomen. In het begin voel je je misschien vereerd, maar op den duur kunnen al zijn attenties behoorlijk gaan benauwen. Het is daarom maar beter om hem zo snel mogelijk aan zijn verstand te brengen dat jij niet hetzelfde voor hem voelt. Hoe?

#1 Kom met de waarheid voor de dag

In het prille begin kun je dat doen door hem te ontwijken, door vriendelijk maar afstandelijk op zijn attenties te reageren en door hem nul op rekest te geven als hij je uitvraagt. Blijft hij je opzoeken of bekent hij openlijk dat hij verliefd op je is, dan blijft er nog maar één oplossing over: zeg hem eerlijk dat jij niets voor een relatie voelt (soms houd je er een waardevolle vriendschap aan over). Hoe verder je het laat komen, hoe vervelender en moeilijker het voor beiden zal zijn.

#2 Respecteer hem

Vertel het hem met respect, treed niet in details (je hoeft hem echt niet gedetailleerd te vertellen wat je niet leuk aan hem vindt), laat hem in zijn waarde en schep niet opnieuw onnodige verwachtingen. Laat zinnetjes als: ‘het is nu nog te vroeg, misschien in de toekomst…’ maar achterwege – zachte heelmeesters maken stinkende wonden (tenzij je er echt zo over denkt, natuurlijk).

#3 Wacht niet te lang

Het hem door de telefoon vertellen klinkt misschien laf, maar hem voor de eerste keer bij jou thuis uitnodigingen om het hem in persoon te vertellen, kan nog pijnlijker zijn. Ga het hem maar eens zeggen als hij met een stralend gezicht en de inmiddels standaard bos bloemen voor de deur staat!

#4 Verwijt jezelf niets

Nog een laatste tip: verwijt jezelf niets. Dat je hem misschien in het begin aanleiding hebt gegeven om te denken dat het iets kon worden, kun je jezelf niet aanrekenen. Voor hetzelfde geld was het wel iets geworden. En maak er ook niet een al te groot drama van. Hij mag dan even zielig en gekwetst zijn, hij komt er vast wel over heen. Genoeg vrouwen op de wereld!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.