omgaan ex nieuwe partner

Wat te denken van een presidentieel huwelijk

Trouwen en scheiden komen qua tijd steeds dichter bij elkaar te liggen. Het is namelijk in om al met elkaar te trouwen als men nog helemaal verliefd is en de roze bril nog op heeft. Er zijn natuurlijk ook stellen die eerst een poosje zonder boterbrief samenwonen, bij hen zou die periode er eigenlijk bij opgeteld moet worden.

Hoe kan het anders?

Met de vele voorbeelden van gestrande huwelijken en breuken in de generatie van hun ouders, willen jonge mensen het mogelijk wel anders. Hoe? Ze zouden het liefst eerst 2 jarig ‘proefhuwelijk’ doen, blijkt uit onderzoek van USA Network onder 1000 MENSEN tussen de 18 en 34 jaar, naar aanleiding van de nieuwe serie ‘Satisfaction’.

Proefdraaien

Van de jonge mensen, door schade en schande wijs geworden, zou 43%  kiezen voor de optie van 2 jaar proefdraaien. Het alsluiten van een huurcontract zouden velen ook als een optie willen zien. Waarbij voor het huwelijk bepaald wordt of ze 5, 7, 10 of 30 jaar met hun partner in de huwelijksboot gaan en waar na verloop van gestelde termijn hun JA-woord heroverwogen wordt.

Presidentieel contract

1 op de 5 zou gaan voor een presidentieel contract: 4 jaar huwelijk, waarbij daarna herkozen kan worden, maar ook voor een nieuwe partner ‘gestemd’ kan worden.

Maar niet iedereen is even grote fan van deze los-vast verbindingen.

Niet legaal

31% zou tekenen voor een contract waarin een echtscheiding zelfs illegaal is.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.