oplichting vakantie

Wat neem ik mee op vakantie: geen stress

Welke factoren geven de meeste stress voordat je op vakantie gaat? Is dat het regelen van je visum, het regelen van tickets, het bij elkaar krijgen van het geld of de bestemming? Niets van dit. De grootste stressfactor is het inpakken van je tas.  Afhankelijk van de soort reis die je gaat maken, zijn er verschillende zaken die je in overweging moet nemen.

Als uitgangspunt

Wat ga je doen op vakantie? Ga je rondtrekken, wandelen, fietsen, zwemmen of alleen maar luieren bij een zwembad. En weetje een beetje wat voor weer het is op jouw vakantiebestemming? Houd daar in ieder geval rekening mee. Of je nu alleen op vakantie gaat, met zijn tweeën of je hebt een singlereis geboekt, nadenken over de benodigde spullen moet je echt alleen doen. Het is natuurlijk wel noodzaak dat je doorhebt wat de hoofdactiviteiten zijn van jouw geplande vakantie. Natuurlijk kun je overal van alles kopen, maar zo rijk zijn de meesten van ons nu ook weer niet. De eerste aanrader is in ieder geval van niets te veel mee te nemen. De last en pijn die je zult hebben van het sjouwen van een rugzak, waarin meer dan 18 kilo zit, weegt niet op tegen dat extra paar schoenen of je favoriete dikke vest.

Schoenen

Twee paar schoenen. Een paar schoenen waar je mee kunt wandelen, bv Converse. Echte wandelschoenen zijn snel te veel als je niet echt alleen maar gaat wandelen.  Het andere paar mag iets mooier zijn als je toevallig uitkomt bij een meer chique aangelegenheid en  je er anders niet inkomt. Je denkt misschien dat je meer nodig hebt, maar je zult er spijt van krijgen.

Kleren

Uiteraard moet je je kunnen verkleden als je onderweg bent. Afhankelijk van waar je naartoe gaat, is het altijd goed om een mix van “warme” en “koude” kleren mee te nemen. Je staat er van versteld ​​hoeveel mensen naar een warm land gaan en geen erg hebben in de flink afgekoelde nachten. Dat wordt bibberen geblazen. Dus, neem mee een paar t-shirts, een trui, een vest, een regenjas, een spijkerbroek, ondergoed, een korte broek, een rok en een jurk (afhankelijk van het geslacht), zwemspullen, een outfit waarin je iets slimmer oogt en ook een sportief outfit als dat jouw ding is.

Markten

Nogmaals, je denkt dat je meer nodig hebt, en het is altijd leuk om de keuze te hebben, maar waarschijnlijk ga je ter plekke ook nog spulletjes kopen.  Er zullen vast markten zijn, die goedkoop zijn, waar je goed gemutst en voor weinig leuke souvenirs kunt kopen. Op zo’n markt kun je ook vast een microvezel handdoek scoren voor op reis, als je die vergeten bent in te pakken. Licht, compact en droogt snel. Perfect. Afgezien van dit artikel, kun je toiletartikelen ook beter thuis laten en dat op je vakantie bestemming kopen. Dat scheelt ruimte en het is nergens veel duurder. En wat als je shampoo onderweg leeg loopt. Dat gun je niemand en vooral jezelf niet.

Niet vergeten

En wat nog meer? Zonnebril, een kleine rugzak, een goed boek (of twee), reis adapters en – het echte geheim van alle reizen – Germoline.  Germoline is een soort vaseline, maar met een antiseptische werking. Het is magisch en zal je redden van dagen van pijn en eventuele infecties bijvoorbeeld bij brandwonden, beten, krassen en wondjes. Je spullen verpakken in zakken, die je vacuüm kunt trekken, is ook een goede oplossing. Je bagage neemt zienderogen minder ruimte in beslag. Ook erg handig als je slaapzak moet meenemen.

Klaar is kees

Sta er bij stil dat minder soms meer is. Bijvoorbeeld meer plezier bij het minder sjouwen. Vergeet niet er maar weinig spullen zijn die je niet bijna overal kunt kopen.  Mogelijk hebben ze jouw stijl kleding niet in een ander land, maar dan laat je je verrassen door iets nieuws. Ook daarvoor ga je toch naar andere plaatsen. Om je blik te verruimen.

Stress

Je gaat op vakantie om uit te rusten, maar zorg er voor dat je ook al zo uitgerust mogelijk op vakantie gaat. Begin op tijd met nadenken wat mee moet. Maak een lijstje. Heb je al stress voor de reis begint, bv door werk wat af moet, probeer die stress toch thuis te laten. Stress weegt zwaar, op jouw schouders, en dat kan niet de bedoeling zijn. Zog dat je je koffer of rugzak vol zit met niet te veel spullen die je er bewust in hebt gestopt. Stress hoort daar niet in.

 

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!