fashion tips vrouwen

Wat maakt een vrouw aantrekkelijk?

Met een hoop make-up, nephaar en de juiste kleding kun je schoonheid best faken. Onderzoekers dokter Kang Lee en dokter Pam Pallet hebben echter een aantal factoren onderzocht die de aantrekkelijkheid van een vrouwengezicht voor anderen vaststellen.

Perfecte verhouding

De oude Grieken gingen al uit van de gulden snede, de perfecte verhouding voor kunst, architectuur en ook voor je gezicht. Voor het gezicht bestaat er volgens de onderzoekers een perfecte afstand tussen de ogen en een perfecte afstand tussen de ogen en de mond. Zo is de ideale afstand tussen de ogen en de mond, 36 procent van de lengte van de totale gezicht. De ideale afstand tussen de ogen is 46 procent van de totale breedte van je gezicht. Met deze verhoudingen in je achterhoofd zou je ze dus optisch kunnen manipuleren door bijvoorbeeld een pony te laten knippen, hierdoor lijkt je gezicht een stuk korter.

Groot

Volgens Pallet en Lee zijn er nog meer factoren die de aantrekkelijkheid van een gezicht bepalen. Ze noemen dit de ‘sexual dimorphic cues’. Deze maken ons aantrekkelijker voor het andere geslacht. Voor vrouwen zijn deze ‘cues’: grote ogen en volle lippen. Hoe opvallender je ogen en lippen zijn, hoe groter het contrast met de rest van het gezicht.

Rood

Marilyn Monroe droeg dus niet voor niets steevast rode lippenstift. Een Franse studie vond dat serveerster die rode lipstick droegen, een hogere fooi van mannen kregen dan serveersters die geen rode lippen hadden. Een studie aan het Gettysburg College ontdekte dat het contrast met ogen, lippen en gezicht zelfs bepalend is voor hoe jong/oud we mensen inschatten.

Bron: Telegraaf

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.