fashion tips vrouwen

Wat maakt een vrouw aantrekkelijk?

Met een hoop make-up, nephaar en de juiste kleding kun je schoonheid best faken. Onderzoekers dokter Kang Lee en dokter Pam Pallet hebben echter een aantal factoren onderzocht die de aantrekkelijkheid van een vrouwengezicht voor anderen vaststellen.

Perfecte verhouding

De oude Grieken gingen al uit van de gulden snede, de perfecte verhouding voor kunst, architectuur en ook voor je gezicht. Voor het gezicht bestaat er volgens de onderzoekers een perfecte afstand tussen de ogen en een perfecte afstand tussen de ogen en de mond. Zo is de ideale afstand tussen de ogen en de mond, 36 procent van de lengte van de totale gezicht. De ideale afstand tussen de ogen is 46 procent van de totale breedte van je gezicht. Met deze verhoudingen in je achterhoofd zou je ze dus optisch kunnen manipuleren door bijvoorbeeld een pony te laten knippen, hierdoor lijkt je gezicht een stuk korter.

Groot

Volgens Pallet en Lee zijn er nog meer factoren die de aantrekkelijkheid van een gezicht bepalen. Ze noemen dit de ‘sexual dimorphic cues’. Deze maken ons aantrekkelijker voor het andere geslacht. Voor vrouwen zijn deze ‘cues’: grote ogen en volle lippen. Hoe opvallender je ogen en lippen zijn, hoe groter het contrast met de rest van het gezicht.

Rood

Marilyn Monroe droeg dus niet voor niets steevast rode lippenstift. Een Franse studie vond dat serveerster die rode lipstick droegen, een hogere fooi van mannen kregen dan serveersters die geen rode lippen hadden. Een studie aan het Gettysburg College ontdekte dat het contrast met ogen, lippen en gezicht zelfs bepalend is voor hoe jong/oud we mensen inschatten.

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.